Kocaeli'de lodos nedeniyle 2 kişi öldü

Kocaeli'de lodos nedeniyle 2 kişi öldü
Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre il genelinde 128 çatı uçtu, 25 ağaç ve 1 direk devrildi, 1 baca yıkıldı, 6 tabela düştü, 1 inşaat iskelesi çöktü, 4 su taşkını oldu, 2 minare yıkıldı, 14 sera ve 6 araç hasar gördü, işletmeye ait 1 duvar çökerken, 11 tekne battı.
Kocaeli Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi'nde çatıdan düşen Turan Usta (65) yaşamını yitirdi. Gebze ilçesi Muallimköy'de de işçi Yurdal Gökçe (41) fırtınada hasar gören fabrikanın çatısını onarmak isterken düştü. Hastaneye kaldırılan Gökçe, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kocaeli'de dün gece etkili olan fırtınada, Derince ilçesindeki Nato Caddesi'nde evin çatısı uçarken, direk devrildi, elektrik telleri ise yola düştü. Caddede temizlik çalışması yapılırken, elektrik dağıtım şirketi ekipleri de hasar gören hattı onarmaya başladı.


Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre il genelinde 128 çatı uçtu, 25 ağaç ve 1 direk devrildi, 1 baca yıkıldı, 6 tabela düştü, 1 inşaat iskelesi çöktü, 4 su taşkını oldu, 2 minare yıkıldı, 14 sera ve 6 araç hasar gördü, işletmeye ait 1 duvar çökerken, 11 tekne battı, 7 tekne karaya çıkarıldı. Valilik, bugün geç saatlere kadar etkili olacak kuvvetli rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 60-90 kilometre, yüksek kesimlerde yer yer 100 kilometre hızla esmesinin beklendiğini; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. (DHA)

Gündem