Kocaeli’de TOKİ ihalesi: Tek geçerli teklifi AKP’li müteahhit verdi

Kocaeli’de TOKİ ihalesi: Tek geçerli teklifi AKP’li müteahhit verdi
Kocaeli'nin Körfez ilçesine inşa edilecek TOKİ konutları için düzenlenen 1 milyar 394 milyon liralık ihalenin, oğlu AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Macit Haldız’a verildiği ortaya çıktı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesine inşa edilecek TOKİ konutları için 7 Eylül’de ihale düzenlendi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, “Kocaeli İli Körfez İlçesi İlimtepe Mahallesi Dördüncü Etap 564 Adet Konut ve 16 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesine tek geçerli teklif verildi. 10 Ekim’de sonuçlanan dev ihaledeki tek geçerli teklifin iktidara yakın bir ismin şirketine ait olması dikkatleri çekti.

Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden Körfez’de yapımına devam eden TOKİ konutlarının dördüncü etap ihalesi kapsamında 564 adet konut ve 16 adet dükkan inşa edileceği bildirildi. İlimtepe Mahallesi’ne yapılacak konut ve dükkanların inşaatları ile çevre düzenlemeleri için 1 milyar 404 milyon 991 bin TL’lik yaklaşık maliyet hesabı çıkarıldı. 7 Eylül’de düzenlenen ihale kapsamında toplam altı şirket ihale dokümanını incelese de kısıtlayıcı hükümler nedeniyle ihaleye yalnızca bir şirket teklif sunabildi.

İhale komisyonu, ihaledeki tek teklifin Haldız İnşaat Otomotiv ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ait olduğunu ilan etti. Macit Haldız’ın sahibi olduğu şirket ile TOKİ arasında 10 Ekim’de 1 milyar 394 milyon 500 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Oğlu AKP yöneticisi olan Haldız’ın aldığı ve kayıtlara yansıyan yedi kamu ihalesinin toplam bedeli ise 2 milyar 4 milyon 587 bin TL.

Gündem