Vicdansızlık: Oğlunu arayan depremzede anneye boş mezar açtırdılar!

Vicdansızlık: Oğlunu arayan depremzede anneye boş mezar açtırdılar!
6 Şubat depremleri sonrası kaybolan oğlu Mustafa Batuhan Güleç’i arayan anne Sema Güleç, Hatay’a gelmek için yol ve benzin parası istedi. ‘Bir umut’ diye 10 bin TL para gönderdim. Sonra bunlar o dedikleri mezarlığa beni götürdüler ve ‘burası’ deyip ayrıldılar. Mezar boş çıktı" dedi.

6 Şubat 2023’te iki büyük deprem Türkiye’nin 11 ilini yıktı.. Resmi verilere göre 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Aradan geçen 15 ayda hala yakınlarına ulaşamayan depremzedeler var.

Yakınlarının cenazelerine hala ulaşamayan depremzedeler ellerinde fotoğraflarla, sosyal medyada yayınladıkları kısa videolarla ya da eylemlerle seslerini duyurmak, kaybettikleri canlarından bir ses duymak için aylardır savaş veriyor.

O ailelerden biri de, İskendurun'da kaybolan 25 yaşındaki mimar Mustafa Batuhan Güleç’in ailesi. Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın aktardığına göre Güleç’in, oturduğu Güleryüz Apartmanı’nda 29 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi de sağ olarak çıkarıldı. Ancak Mustafa Batuhan Güleç ne arama kurtarma çalışmalarında ne de DNA eşleşmesinde bulunabildi. Anne Güleç, kendisine ulaşan bazı kişilerin dolandırıcı olduğunu belirterek şunları anlattı:

“Yaklaşık 4-5 ay önce, İstanbul’da yaşadığını söyleyen biri beni aradı ve elindeki bir aletle oğlumun nerede olacağını bulabileceğini söyledi. Benden Batuhan’ın fotoğrafını istedi. Gönderdiğimde bir tane mezarlık ismi verdi ve Batuhan’ın orada olduğunu söyledi. Herhangi bir para talebinin olmadığını belirterek sadece Hatay’a gelmek için yol ve benzin parası istedi. ‘Bir umut’ diye 10 bin TL para gönderdim.

Sonra bunlar o dedikleri mezarlığa beni götürdüler ve ‘burası’ deyip ayrıldılar. Mezarlıklar müdürlüğündeki görevlilere ısrar ederek mezarı açtırdım. ‘Mezarın boş olduğunu bildiğimiz için açıyoruz, emin olmasak zaten açma yetkimiz yok’ dediler ve dedikleri gibi de oldu. Mezar boş çıktı. Mezarın yerini gösteren kişiyi aradım, ‘Hata olabilir’ dedi. Dolandırıldığımı anladım.” (Kısa Dalga)

Gündem