Kocatepe Camii'nde fotoğraf çekimi soruşturmasında adli kontrol kararı

Kocatepe Camii'nde fotoğraf çekimi soruşturmasında adli kontrol kararı
Ankara Kocatepe Camisi’nde fotoğraf çekimi yaptıkları için sosyal medyada hedef gösterilmelerinin ardından evleri basılarak gözaltına alınan Bilal Kısa ve Ezgi Cebeci, adli kontrol talebiyle serbest bırakıldılar.

Ankara Kocatepe Camisi’nde çektikleri ve sosyal medyada paylaştıkları görüntüler yüzünden hedef olan Bilal Kısa ve Ezgi Cebeci adli kontrol kararıyla serbest kaldılar.

Re'sen başlatılan soruşturmayı yürüten savcının ev baskını ve dijital materyallere el konulması kararı ile gözaltına aldırdığı Kısa ve Cebeci, adliyedeki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

Savcılık, Ezgi Cebeci ve Bilal Kısa’nın gözaltında alınan ifadelerinin ardından TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan adli kontrol altına alınmaları talebiyle 10. Sulh Ceza Hakimliğine mevcutlu olarak sevk etti.

Hakimlik Cebeci ve Kısa'nın adli kontrolle serbest kalmasına karar verdi.

Tehditlerin ardından gözaltı

Kısa’nın kendi sosyal medya hesabında ‘Zıtların Uyumu’ başlığıyla yayımladığı fotoğraflar sosyal medyada eleştirilerin hedefi olmuştu.

Kısa, gelen eleştirilere “Niyetimin camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin camii olduğunu göstermekken şuan vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim” sözleriyle yanıt vermişti.

Kısa, kendisini hedef gösteren bir siteye “Gözünüzün içine baka baka hayatınızı elinizden çaldılar, böyle birlik olmadınız. Ne tehditler ne telefonlar geldi. Siz ve sizin gibi ötekileştiren insanlardan hep nefret ettim. Size inat biz bu ülkenin evlatları olarak üretmeye devam edeceğiz” diyerek tepki göstermişti. (Kısa Dalga)

Gündem