Kolivar: Paylaşıma yorum yaptığım için tutuklandım

Kolivar: Paylaşıma yorum yaptığım için tutuklandım
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, sosyal medyada başkasının paylaşımının altına yazdığı yorum nedeniyle tutuklandığını söyledi. Kolivar’ın oğlu da, “Diploma sormak suç mu?” diyerek babasının tutuklanma nedenini anlattı.

“Ekmek, aptal toplumların gıda maddesidir” sözlerinden sonra “halkı aşağılamak” suçundan gözaltına alınan ancak sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklandıktan sonra salıverilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, sosyal medyada başkasının paylaşımının altına yazdığı yorum nedeniyle tutuklandığını söyledi. Kolivar’ın oğlu da, “Diploma sormak suç mu?” diyerek babasının tutuklanma nedenini anlattı.

Dokuz gün cezaevinde kaldıktan sonra salıverilen Cihan Kolivar, tahliyenin ardından Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayarak dokuz günlük tutukluluk sürecini anlattı.

Kolivar, “Hasta ve uyku apnesi rahatsızlığım bulunduğu için tek kişilik odadaydım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Oradayken tek düşündüğüm çıkınca ‘İstanbul’daki fırıncıların sorunlarını düzeltebilecek miyiz?’ oldu. Benim tek meselem İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemek yemesidir. Tüm mücadelem bunun içindir. Televizyondaki konuşmalarımdan bir şey çıkartamayacaklarını anlayınca sosyal medya hesaplarımı kurcalayıp aylar öncesindeki başkasının paylaşımının altına yazdığım yorumları çekip çıkardılar. Pes doğrusu” diye konuştu.

DİPLOMA YORUMU NEDENİYLE TUTUKLANMIŞ

Cihan Kolivar tutuklandıktan sonra, “hangi paylaşımının cumhurbaşkanına hakaret” olarak değerlendirildiği merak konusu olmuştu.

Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar, babasının hala “Türk halkına hakaret” suçundan tutuklanmış ve salıverilmiş gibi gösterildiğini belirtirken hangi paylaşımının cumhurbaşkanına hakaret olarak değerlendirildiğine de açıklık getirdi.

Kerem Kolivar, “Cumhurbaşkanının diplomasını sormak bir hakaret değil. Milletvekili ‘Peygamberlerin de diploması yoktu’ dediğinde sorun olmuyor. Burada nerede bir hakaret var? Yazık günah değil mi o adamın orada 10 gün tutuklu kalması?” dedi.

Gündem