Komisere 'taciz' ve 'çocuk müstehcenliği' suçlarından hapis cezası

Komisere 'taciz' ve 'çocuk müstehcenliği' suçlarından hapis cezası
Kadınları gizlice fotoğraflayan ve cep telefonunda çocuk müstehcenliğine ait fotoğraflar bulunan komiser S.E.'ye toplam 6 yıl 3 ay hapis ve 16 bin lira adli para cezası verildi.

Kağıthane'de bulunan bir zincir markette kadınların etek altını gizlice fotoğrafladığı iddiasıyla hakkında dava açılan komiser S.E.'nin yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık S.E. katılmazken, avukatı hazır bulundu. Şikayetçilerden de duruşmaya katılan olmadı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık S.E.'nin 18 yaşından büyük C. G.'ye yönelik etek altı görüntülerini çekme eyleminde bulunduğunu belirterek, "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Heyet, sanık S.E.'nin müşteki G. E.'ye yönelik "cinsel taciz" suçundan da 5 ay hapsine karar verirken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkeme, ayrıca müşteki G. E.'ye yönelik "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan taraflar arasında uzlaşma olduğu gerekçesiyle hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi. Öte yandan mahkeme, sanık S.E.'ye çok sayıda çocuğa ait müstehcen görüntüleri bulundurması gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira adli para cezası verdi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede sanık S.E. hakkında "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek", "Çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak" ve "Cinsel Taciz" suçlarından 4 yıl 6 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Hazırlanan iddianamede, sanık S.E'nin markette çalışan G.E. isimli kadının raflardaki ürünlerin tarihlerini kontrol ettiği sırada takip ederek etek altı fotoğraflarını çektiği belirterek, durumu fark eden erkek çalışan F.B'nin müdahale ettiği, daha sonra polise bildirdiği anlatıldı.

Sanığın eyleminin kamera görüntüleriyle sabit olduğu kaydedilen iddianamede, sanığın el konulan telefon ve bilgisayarında yüzleri görünmeyen çeşitli kadınlara ait fotoğraflar ve çocuk müstehcenliği içeren fotoğrafların tespit edildiği vurgulandı.

Çağlayan'daki bir başka market zinciri sorumlusu da sosyal medyaya düşen olay sonrasında sanığın kendi marketlerinde de C.G. isimli bir kadının görüntülerini çekmeye çalıştığını tespit ettikleri gerekçesiyle ihbarda bulundu. (DHA)

Gündem