KONDA Genel Müdürü Ağırdır: “Sine-i millet tartışması var, Meclis’te muhalefet yok ki”

KONDA Genel Müdürü Ağırdır: “Sine-i millet tartışması var, Meclis’te muhalefet yok ki”
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi, HDP’ye açılan kapatma davasını ve iktidarın 2023’e giderken izlediği politikaları yorumladı.




Gazeteci Murat Sabuncu’nun hazırladığı Sayıların Dili programında KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi, HDP’ye açılan kapatma davasını ve iktidarın 2023’e giderken izlediği politikaları yorumladı. “Gergerlioğlu ve HDP’ye yapılanlar hepimizin utancı” diyen Ağırdır, sine-i millet tartışmalarına ilişkin ““Sine-i millet tartışması var, Meclis’te muhalefet yok ki” dedi.

Murat Sabuncu da T24’deki yazısında, şu analizi yaptı:

“Başta muhalefet hepimiz ‘miş’ gibi yapıyoruz. Mesela CHP hukuk var’mış’ gibi, İstanbul Sözleşmesi için Danıştay’a başvuracak. Ya da demokrasi ‘var’ mış, ağırlığı kal’mış’ gibi partiler, Meclis’te kalmayı sürdürecek. Türkiye’nin demokrasiden yana olanlarının seçimleri beklemeden ‘demokrasi ittifakında’ yan yana gelmeleri şart. Bunun için şu an etkisini tamamen yitirmiş Meclis’te durmanın anlamı yok. ‘Sine-i Millet’i tartışmanın zamanı değil mi?”







 

Gündem