Kongre sonrası Gelecek Partisi'nde Kerim Rota ayrılığı

Kongre sonrası  Gelecek Partisi'nde Kerim Rota ayrılığı
Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, parti kongresi sonrası görevinden ayrıldığını açıkladı.

Gelecek Partisi bugün gerçekleşen 2. Olağan Büyük Kongresi'ni, Pençe Kilit Operasyonu'nda 9 askerin hayatını kaybetmesi nedeniyle, "basına kapalı" gerçekleştirdi. Henüz kongre sonuçları açıklanmazken partiden ayrılık haberleri geldi.

Partinin kurucu kadroları arasında yer alan Rota, ayrılık haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Rota şunları kaydetti: "Gelecek Partisi 2. büyük kongresinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Gelecek Partisindeki görevlerimden bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Kongrede seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Dört yıl boyunca desteğini gördüğüm sayın Ahmet Davutoğlu'na ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Kerim Rota kimdir?

Lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde, Lisans eğitimini ise Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek Lisansını ise, İstanbul Bilgi Üniversitesinde İşletme dalında yaptı.

Bankacılık ve Finans piyasaları alanında 29 yıllık iş deneyimi bulunan Kerim Rota, çeşitli Özel Sektör bankalarında Hazine ve Uluslararası bankacılık alanlarında üst düzey görevler aldı. Son olarak özel bir bankada Genel Müdür Vekili olan Rota, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışı bazı finansal kuruluşlarda Yönetim Kurulu başkanı ve üyesi olarak görev aldı. Finansal piyasa çalışanlarının meslek örgütü olan Para Yöneticileri Derneğinin başkanlığını 7 sene yaptı. Sivil toplum kuruluşlarında Yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Rota, Gelecek Partisi Kurucuları arasında olup, ayrılana kadar Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevini yürütüyordu. (Kısa Dalga)

Gündem