Konseri iptal edilen Aleyna Tilki yerine sahne alacak isim belli oldu

Konseri iptal edilen Aleyna Tilki yerine sahne alacak isim belli oldu
LGBTİ+'ları hedef alan yürüyüşe tepki gösterdiği için konseri iptal edilen Aleyna Tilki'nin yerine Kıraç'ın sahne alacağı açıklandı.

MHP’li Osmancık Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Aleyna Tilki’nin 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilçede 24 Eylül Cumartesi günü vereceği konserin, Tilki’nin İstanbul’da yapılan LGBTİ+ karşıtı eyleme yönelik tepkisi nedeniyle iptal edildiği duyurulmuştu.

Osmancık Belediyesi bugün yaptığı açıklamayla, Aleyna Tilki'nin yerine Kıraç'ın sahne alacağını açıkladı. Kıraç, festival çerçevesinde 24 Eylül Cumartesi günü Osmancık Kapalı Pazar Alanı’nda sahneye çıkacak.

Aleyna Tilki, konserinin iptal edilmesine ilişkin dün yaptığı açıklamada “Ayrımcılığı göze almış bir zihniyetin yürüyüş sesleri benim duymazdan gelebileceğim bişey değil. Hele de konu sözde ‘ahlak’ olup, çoğumuzun yaşadığı psikolojik ve bedensel istismarlar için hiç yürünmemişken. Cadı avı dönemine döndük. Ama özel güçlerim var, yaksanız da ölmem” ifadelerini kullanmıştı.

Kültür Sanat