Konsoloslukların ardından Pierre Loti Fransız Lisesi 'güvenlik' gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı

Konsoloslukların ardından Pierre Loti Fransız Lisesi 'güvenlik' gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı
Fransız basını İstanbul'daki Pierre Loti Fransız Lisesi'nin 2 ve 3 Şubat tarihlerinde güvenlik gerekçesiyle kapalı olacağını yazdı.

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarıları yapan Batılı ülkelerin güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapattıkları bazı temsilciliklerine eğitim kurumları da eklendi. İstanbul'daki Pierre Loti Fransız Lisesinin, 2 ve 3 Şubat tarihlerinde kapalı olacağını bildirdi.

İsveç'teki Kur'an yakma olayları sonrası İngiltere, Hollanda ve Almanya İstanbul Başkonsoloslukları geçici olarak kapatılmıştı.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu da dün yaptığı açıklamada 'yüksek terör saldırısı riskine dikkat çekmiş ve Türkiye'deki vatandaşlarını dikkatli olma' çağrısı yapmıştı. Açıklamada Beyoğlu semtindeki ibadet yerleri, konsolosluk temsilcilikleri ve turistik yerlere dikkat çekilerek, Fransızların kalabalıklardan uzak durmaları istendi.

Fransa'nın İstanbul'daki konsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.

Euronews’de yer alan habere göre, Fransız basını ise İstanbul'daki Pierre Loti Fransız Lisesi'nin 2 ve 3 Şubat tarihlerinde güvenlik gerekçesiyle kapalı olacağını yazdı.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'un 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması sonrası dünyanın birçok ülkesinde protestolar düzenlendi.

Ardından ABD, Almanya, Belçika, Fransa, Belçika, İspanya, İsveç ve İtalya, 'terör tehdidi' gerekçesiyle Türkiye'ye karşı seyahat uyarıları yayınladı. (Kısa Dalga)

Gündem