Konu Ukrayna'ya silah yardımı: Rusya'dan Batı'ya 'misilleme' tehdidi

Konu Ukrayna'ya silah yardımı: Rusya'dan Batı'ya 'misilleme' tehdidi
Rusya Devlet Duması'nın Başkanı Vyacheslav Volodin, Ukrayna'ya daha fazla silah yardımını konuşan Batılı devletleri uyardı.

Rusya'nın Ukrayna'ya Şubat 2022'de açtığı savaş birinci yılını doldurmak üzereyken, Batılı devletler Ukrayna'ya tank yardımını gündemine aldı. Ayrıca, başta Almanya ve Britanya olmak üzere Batılı ülkeler savunma kabiliyetini artırmak için Ukrayna'ya daha fazla silah vermek istiyor.

Rusya Federal Meclisi'nin alt meclisi Rusya Devlet Duması'nın başkanı Vyacheslav Volodin, "Kiev rejimine saldırı silahlarının verilmesi küresel bir felakete yol açacaktır" dedi.

'Misilleme yaparız' mesajı

Resmi Telegram hesabından açıklama yapan Volodin şunları kaydetti: "Washington ve NATO ülkeleri, şehirleri vurmak için kullanılacak silahları tedarik ederse ve tehdit ettikleri gibi topraklarımızı ele geçirmeye çalışırsa, bu daha güçlü silahlar kullanılarak misilleme önlemleri alınmasına yol açacaktır."

Volodin, Avrupa ülkelerinin milletvekillerini ve ABD Kongre üyelerine "İnsanlığa karşı sorumluluklarının farkına varmalılar" diye seslendi.

ABD ve Avrupa Birliği'nin dünyayı 'korkunç bir savaşa' sürüklediğini söyleyen Volodin, "Washington ve Brüksel, kararlarıyla dünyayı korkunç bir savaşa sürüklüyor. Yalnızca Kiev rejimi tarafından kullanılan askeri ve kritik altyapıya yönelik saldırıların gerçekleştirildiği askeri harekattan tamamen farklı bir savaşa" ifadelerini kullandı.

'Ülkelerini yok edecek trajedi...'

Volodin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Rus silahlarının teknolojik üstünlüğü göz önüne alındığında, bu tür kararlar alan yabancı politikacıların, aldıkları kararların ülkelerini yok edecek küresel bir trajediyle sonuçlanabileceğini anlamaları gerekiyor." (DHA)

Dünya