Konut alacaklar dikkat! Bir fırsat doğabilir… Uzmanı, tarihi açıkladı…

Konut alacaklar dikkat! Bir fırsat doğabilir… Uzmanı, tarihi açıkladı…
Piyasa uzmanı Tuna Kaya, “Türkiye'de ciddi bir konut sıkıntısı var. Bu anlamda ciddi bir düşüş beklemiyorum konut fiyatlarında” dedi.

Piyasa uzmanı Tuna Kaya, Türkiye’de ciddi konut sıkıntısı olduğunu belirterek, konut fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemediğini ancak önümüzdeki aylarda yeni alımlar için fırsat doğabileceğini belirtti.

Kaya, YouTube kanalında yayınladığı videoda, konut fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı.

Fiyatlarının yakın bir tarihte düşeceğini belirten Kaya, "İnşaat maliyet endeksi yüzde 15, 67 arttı. Bu, inşaat maliyetlerinde son bir buçuk yılın en güçlü artışıydı. İnşaat maliyeti yıllık yüzde 62,3. Her iki gösterge de TÜİK enflasyonunun üzerindedir. TÜİK'in enflasyon oranı şu anda yüzde 50. Bir de baktığımızda hem inşaat maliyet endeksi hem de konut fiyatları TÜİK'in üzerinde. Bu bakımdan ev fiyatlarının önemli ölçüde düşmesini beklemiyorum" dedi.

Konut üretiminin hızla arttığını ve bunun fiyatlara olumlu şekilde yansıyacağını ifade eden Tuna Kaya, "Tabii ki bu konut finansmanında sıkıntı yaratacak ama enflasyonun artması ve inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle depremde kaybolan binalar ve son 3-4 yıldır, yıllardır üretilen konutlar yetersizdi. Yani Türkiye'de ciddi bir konut sıkıntısı var. Bu anlamda ciddi bir düşüş beklemiyorum konut fiyatlarında. Önümüzdeki aylarda yaşanacak hafif düşüş yeni alımlar için fırsat olarak değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Ekonomi