Konut fiyatları Ankara'da bir yılda yüzde 105 oranında arttı

Konut fiyatları Ankara'da bir yılda yüzde 105 oranında arttı
Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları temmuzda aylık bazda yüzde 7,3 arttı. Yıllık fiyat artışı ise yüzde 94,7 seviyesinde gerçekleşti. Konut fiyat artışında başkent Ankara başı çekti. Ankara'da konut fiyat artışı temmuzda aylık yüzde 8,1, yıllık ise yüzde 105,2 oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi'ni (KFE) bugün açıkladı. Buna göre Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında artarak 988,5 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatlarında aylık ortalama yüzde 7,3'lük artışına rağmen endeks, yıllık bazda geriledi. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 94,7 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 31,2 oranında artış gösterdi. Konut fiyatlarında yıllık artış bir önceki ay yüzde 95,9 seviyesindeydi.

Konut fiyatları temmuzda bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 6,8, Ankara'da yüzde 8,1 ve İzmir’de yüzde 5,5 oranında artış gösterdi. Yıllık fiyat artışı ise İstanbul'da yüzdez 82,7, Ankara'da yüzde 105,2, İzmir'de ise yüzde 97,1 olarak gerçekleşti. (ANKA)

Ekonomi