Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan aileden 7 kişi öldürüldü, ev ateşe verildi

Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan aileden 7 kişi öldürüldü, ev ateşe verildi
Konya'da, bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi, evde de ateşe verildi. Ailenin daha önce de saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

DHA'nın aktardığına göre olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi  Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınlarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından ev de ateşe verildi. 
 Ateşe verilen ev ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı. 

AVUKAT KARABULUT: HEPSİ SERBEST BIRAKILDI

Dedeoğulları ailesi daha önce ırkçı saldırıya uğramıştı. Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, Twitter'da "Alçaklar muvekkillerimi katlettiler,defalarca uyardık. Üçü kadın 7 kisiyi katlettiler" diye yazdı. Artı TV'ye bağlanan Karabulut, Aile ilk olarak 12 Mayıs’ta 50-60 kişilik bir grubun saldırısına uğramışlardı. 7 kişi tutuklanmıştı. Ancak her hafta birer -ikişer kişi serbest bırakıldı. Yeni tutuklamalar talep ederken herkes serbest bırakıldı" dedi.

Gazete Duvar'ın 11 Temmuz tarihli haberinde Dedeoğulları ailesine en son 12 Mayıs akşamı taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı yapıldığı bilgisi yer alıyor. Haberde konuşan Barış Dedeoğulları, yaklaşık 30 yıl önce Kars’tan Konya’ya göç ettiklerini ve 24 yıldır da Hasanköy mahallesinde hayvancılık ile uğraştıklarını söylemişti.  Barış Dedeoğulları, "Bu komşularımız ve onların akrabaları yaklaşık 15 senedir kafayı bize takmış durumda. ‘Biz burada Kürtleri barındırmayacağız’ diyorlar. Saldırı sonrası abim beyin kanaması geçirdi. Babamın kafasında yarıklar oluştu 20’den fazla çelik dikiş atıldı. Yine aynı şekilde kız kardeşimin kolu kırıldı ve platin takıldı. Ben de bıçakla yaralandım. Diğer 2 kız kardeşim de saldırı sonucu yaralandı. Şu an çarşıya çıksam evdekiler en az 20 defa ‘neredesin?’ diye arıyorlar. Hepimiz birbirimizin başına bir şey gelmesinden korkuyoruz. Canımız için endişe duyuyoruz” demişti.

 

Gündem