Konya'da hayvanlara eziyet eden iki kişi tutuklandı

Konya'da hayvanlara eziyet eden iki kişi tutuklandı
Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada, 2 kişi tutuklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak yerde sürüklediği görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Şüpheliler, "Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme" suçundan tutuklandı.

Belediyenin resmi hesabından yapılan açıklamada "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi. İşkence edilen köpeğin öldüğü iddia edildi.

Erdoğan örnek göstermişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Kasım'da 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti sonunda yaptığı konuşmada Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni övmüştü.

Erdoğan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanları toplanmalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor" demişti

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik “Konya’da hayvanlara karşı sergilenen vahşi tutum hepimizin vicdanını yaraladı ve derinden üzdü. Bütün canlıların ortak kaderi paylaştığına inanan bir değerler sistemine sahibiz. Hayvanlara yapılan zulümlere asla müsamaha göstermeyiz" dedi. (DHA)

Gündem