Kooperatif bakkallar da fiyat sabitleyecek

Kooperatif bakkallar da fiyat sabitleyecek
Hükümetin seçim öncesi enflasyonu düşürme hedefi nedeniyle birçok zincir market ocak ayı için fiyat sabitleme kararı alırken, bakkallardan da benzer bir hamle geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyat sabitleme kararı alındığını duyurdu.

Milliyet'e konuşan Palandöken, gıda maddeleri başta olmak üzere tüketim malları ve deterjanda piyasadaki fiyatları dengelemek için Koop-Bakkallarda 150 üründe indirime gidildiğini söyledi.

TESK başkanı, fiyatların artmayacağını, enflasyondan etkilenmeyecek şekilde devam edeceklerini düşündüğünü ifade ederek şunları kaydetti: "En çok kullanılan şeker, un, makarna halkın en çok kullandığı ürünler, süt ürünleri, peynir gibi ürünler de fiyat sabitlemesine gidildi. Kooperatif bakkallarda fiyatlar kalıcı olacak. Fiyatlar yükseldiği zaman kontrolü daha sabit olacak. Ticaret Bakanlığı fiyatların yükselmemesiyle ilgili hat kurdu. En ucuzun nerede olduğunu gösteren bir site yaptı. Bu da fiyatların yükselişinin engellenmesi için iyi oldu."

Palandöken, şu anda kooperatif bakkal sayısının 250 olduğunu, yılın sonuna kadar sayılarının 1500’ü geçecek gibi durduğunu belirterek "Bir taraftan da yenileri açılmaya devam ediyor. 6 pilot ilde 250 tanesi şu an açıldı. Bunlar Ankara, İstanbul, Konya, Rize, Trabzon gibi iller" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi