Koray Aydın: İşçinin, memurun, emeklinin yalanlara karnı tok

Koray Aydın: İşçinin, memurun, emeklinin yalanlara karnı tok
TBMM Bütçe Görüşmelerinde konuşan İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın: "Şimdi iktidar çıkar 2024 yılı Ocak ayında, 2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde oluşan enflasyon farkını ek zam diye pazarlamaya çalışır. Şimdiden uyaralım işçinin, memurun ve emeklinin bu yalanlara artık karnı toktur."

Bugün başlayan 2024 yılı Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinde konuşan İYİ Parti Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Hükumet Sisteminin, Meclis'in bütçe düzenleme yetkisini elinden alındığını savunarak, "Bütçeyi düzenleme bir hakkımız yoksa da Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına söyleyecek sözümüz çoktur." dedi.

"Bütçeyi düzenleme hakkımız yok"

Koray Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütçe hakkı demokrasilerin temel direğidir, ancak bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile geldiğimiz noktada bu tarihsel haktan mahrum kalmış durumdayız. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına bütçe hakkından mahrum, bütçe teklifinin bir virgülünü dahi değiştiremeyen bir Meclis olarak giriyoruz. Bütçeyi düzenleme bir hakkımız yoksa da Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına söyleyecek sözümüz çoktur. Faiz sebep enflasyon sonuçtur politikanıza ne oldu? Ortak aklın ve ekonominin temel kurallarını hiçe sayarak faizleri aşağı çekmenize rağmen neden enflasyon düşmedi, millet olarak çok merak ediyoruz. Son bir yıldır faizler kademeli olarak artırılırken Cumhurbaşkanının önemle üzerinde durduğu Nas hükümleri askıya mı alındı? Aslında unutuldu gitti.

"Faiz dünya gerçeğiydi sonra Nas'a takıldı"

Ekonomide yürütülen programları ve israfı eleştiren Koray Aydın, "Erdoğan'ın bu aldanma ve kandırılma kısır döngüsünden milletçe bıktık usandık. Erdoğan aldanıyor, bedelini millet ödüyor. Hükümet saçma sapan bir faiz politikası uyguluyor, sonra yüklü bir fatura ortaya çıkıyor, faturayı hükümet değil millet ödüyor. Dış politikada, ekonomide, terörle mücadelede hep aynı kısır döngü sürüp gidiyor. Kendi ifadeleriyle faiz bir dünya gerçeğiydi, sonra nassa takıldı şimdi de unutuldu gitti, nereden nereye. Faizde nas var da israfta, yolsuzlukta, haksız kazançta, torpilde nas yok mu? İtibardan tasarruf olmaz safsatasıyla sarayda Lale Devri'ne bürokraside sülale devrine tam gaz devam ediliyor. Buradan Cumhurbaşkanına ve hükümet yetkililerine samimi bir çağrıda bulunuyorum. Cumhurbaşkanı, çeşitli programlarındaki konvoyların görüntülerini televizyondan samimiyetle izlesin sonra da etrafındakilere dönüp aynen şöyle desin; 'Arkadaşlar bu ne rezalet? Millet geçim sıkıntısı çekerken bu kadar şatafata ne gerek var? Kul hakkıdır, israftır' desin. Sonra da ülke genelinde israfa, şatafata bir son versin. Tasarrufu, milletten değil devletten yani kendinden başlatsın." diye konuştu.

Koray Aydın'ın açıklamalarından başlıklar şöyle...

"Uçulmayan hava limanları, geçilmeyen köprüler, gidilmeyen yollar yaptılar"

"İktidar sözcülerine göre Türkiye'de AK Parti'den önce doğru dürüst hiçbir şey yapılmamış. Sanırsınız Türkiye AK Parti öncesi taş devrini yaşıyordu. İktidarın bu inkarcılığını asla kabul etmiyoruz. AK Partili arkadaşlar, sizden önceki hükümetler ne mi yaptı? Sizin sattıklarınızı yaptı, Bu sürede siz ne yaptınız? Uçulmayan havalimanları, geçilmeyen köprüler, gidilmeyen otoyollar yaptınız. Müşteri garantisine asla erişilemiyor bu yüzden de hazine düzenli olarak zarar ediyor."

"Hazine arazileri parsel parsel satılıyor"

"Hazine arazileri şu an itibariyle parsel parsel satılmaktadır. Çevreyi, doğayı ve ormanlarımızı katletme pahasına yer altı ve yer üstü kaynaklarımızın, maden sahalarımızın yabancı ve yandaş şirketlere peşkeş çekildiğini hepimiz biliyoruz. Bunu niye yapıyorsunuz? Çünkü ekonomide deniz bitti gemi geldi karaya oturdu. İYİ Parti olarak yapılanları takdir etmeye yapılmayanları da eleştirmeye devam edeceğiz."

"İktidar istediği kadar pembe tablo çizsin..."

"İktidarın yandaş sendikaların da desteğiyle geliştirdiği bir başka önemli mesele de emekli ve çalışanların, dar ve sabit gelirlilerin enflasyona ezdirilmediği algısıdır. Bu iktidar döneminde memurun, işçinin ve emeklinin enflasyon farkı almadığı bir yıl var mı, yok. Bu ne demek; senin 6 aylık dönemler halinde verdiğin zam birkaç ayda erimiş, dönem sonunda da enflasyon altında kalmış, sen de enflasyon farkı vermişsin demek. Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona karşı korumak, onlara enflasyonun üzerinde gerçek bir zam yapmak ve gelir sağlamakla olur. Şimdi iktidar çıkar 2024 yılı Ocak ayında, 2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde oluşan enflasyon farkını ek zam diye pazarlamaya çalışır. Şimdiden uyaralım işçinin, memurun ve emeklinin bu yalanlara artık karnı toktur. İktidar istediği kadar pembe tablolar çizsin, ateş artık vatandaşın evindedir, tenceresinin içindedir. Vatandaş gerçek enflasyonu cüzdanını açtığında zaten ölçüyor."

"Organize suç örgütleri, gizli foncular palazlanırken Hükumet ne yapıyordu?"

"İktidar ekonomide sınıfta kaldığı gibi suç ve suçlularla mücadelede de sınıfta kalmıştır. Yürüttüğü algı operasyonlarının altının boş olduğu açık ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu kadar organize suç örgütü hangi ara organize oldu da fark edemediniz? Hani kuş uçsa haberiniz oluyordu, hani teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar biliyordunuz? Bu organize suç örgütleri palazlanırken, gizli foncular göz göre göre caydırıcılık yaparken iktidar olarak siz ne yapıyordunuz? Bu talana, vurguna bilerek mi göz yumdunuz? Operasyon yapılan organize suç örgütlerinin devlet içindeki bürokratik bağlantılarını, siyaset kurumu içindeki destekçilerini ve bunlara yardım ve yataklık eden herkesi yakalayıp adalete teslim etmedikçe bu ülkenin düzelmesi mümkün değildir." (ANKA)

Ekonomi