Korucu alımında rüşvet aldığı iddia edilen Ergani Jandarma Komutanı tutuklandı

Korucu alımında rüşvet aldığı iddia edilen Ergani Jandarma Komutanı tutuklandı
Ergani Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Eren’in, ilçedeki güvenlik korucusu alımlarında kurduğu rüşvet ağı takibe yakalandı. Binbaşı Ahmet Eren ve Soner Eren tutuklandı.

Diyarbakır Ergani Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Eren’in korucu alımında rüşvet suçlamasıyla tutuklanmasına yol açan soruşturmayla ilgili iddianame hazırlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 300 sayfalık iddianamede 9 kişi mağdur, iki kişinin ise şüpheli mağdur olarak yer aldı. İddianamede, tutuklu olan ve binbaşı rütbesinde olan Ahmet Eren’in Ergani Jandarma Komutanı olduğu dönemde korucu alımlarında kurduğu ‘rüşvet ağı' kapsamında 38 kişiye ‘rüşvet, rüşvete teşebbüs, irtikap, irtikaba teşebbüs’ suçlaması yöneltiliyor.

GazeteDuvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Binbaşı Ahmet Eren'i 2018-2019 yıllarında Ergani İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı sırada gözaltına aldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 12 Aralık 2022 tarihinde başlatılan operasyonda ayrıca Soner Eren, Ali Çalın, Yıldırım Anli, Ali Kaymaz, Esveri Taş, Lami Eken gözaltına alındı. 4 gün süren gözaltı sonrası beş kişi serbest bırakıldı, Binbaşı Ahmet Eren ve Soner Eren tutuklandı.

İki kişinin tutuklanmasına neden olan soruşturma, Genç Parti Ergani İlçe Başkanı Sedat Nebioğlu’nun güvenlik korucusu alımlarında "rüşvet" istendiğine yönelik ifadesinin ardından başladı. Nebioğlu ifadesinde, "Mehmet Tosun bize ‘ben 20 bin TL parayı Yüzbaşı Ahmet Eren’in arabasının torpidosuna koydum, benim oğlanı Yüzbaşı Ahmet Eren korucu yapacak’ diye anlattığını söyledi. Yaklaşık 1 ay kadar sonra Mehmet Tosun’un oğlu Sedat Tosun Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde korucu olarak işe başladı" dedi.

3 milyonluk araç kullandığı anlaşıldı

Yapılan araştırmada Sedat Tosun’un 2018 yılından itibaren Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde güvenlik korucusu olarak görev yaptığı, Jandarma Komutanı Ahmet Eren hakkında 2018 yılında benzer konularla ilgili isimsiz şikayet mektubu alındığı ve hakkında idari tahkikat yürütüldüğü, 2019 yılı genel atamalarında Konya İl Jandarma Komutanlığı emrine atandığı, Nisan 2019 ayından itibaren Sakine Kaymaz adına kayıtlı değeri bugün yaklaşık 3 milyon TL olan 2018 model Nissan X-trail Jeep aracı kullandığı tespit edildi.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Gündem