Kosova’dan Ankara’yı kızdıracak hamle: Kudüs’te büyükelçilik açtı

Kosova’dan Ankara’yı kızdıracak hamle: Kudüs’te büyükelçilik açtı
Kosova Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail ile 1 Şubat’ta diplomatik ilişkilerin kurulması ve Eylül ayında Beyaz Saray’da Kosova-Sırbistan zirvesinin ardından elçiliğin resmen açıldığı duyuruldu.




Kosova’nın Kudüs'te büyükelçilik açan ilk Avrupa ülkesi oldu. Kosova Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ile 1 Şubat’ta diplomatik ilişkilerin kurulması ve Eylül ayında Beyaz Saray’da Kosova-Sırbistan zirvesinin ardından elçiliğin resmen açıldığı duyuruldu. 

Açıklamada, ''elçilik tabelasının ve Kosova bayrağının İsrail'deki Kosova Büyükelçiliğine yerleştirilmesiyle, Kosova hükümetinin Kudüs'te diplomatik misyon kurma taahhüdünü yerine getirdiği'' kaydedildi.

Müslümanların çoğunlukta olduğu Kosova, ABD ve Guatemala'dan sonra Kudüs'te büyükelçiliğini kuran ilk Avrupa ülkesi oldu.

Erdoğan, uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'yı, bu girişimin ülkesiyle gelecekteki ilişkilere zarar verebileceği konusunda uyarmıştı. Dışişleri Bakanlığı da, "Uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil edecek böyle bir adımın Kosovalı yetkililerce düşünülmesi dahi hayal kırıklığı yaratmaktadır" açıklamasında bulundu.

Uluslararası toplumun çoğu, İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhakını tanımıyor ve şehre yönelik rekabet halindeki iddiaların müzakerelerle çözülmesi gerektiğini söylüyor. Diğer ülkelerin büyükelçilikleri ise Tel Aviv’de bulunuyor.

Nurdan Mısırlıoğlu / Ajans Bizim






Dünya