Köylülere gelir kapısı! Yol kenarında bile çokça yetişiyor... Kilosu 100 ile 300 TL arasında satılıyor

Köylülere gelir kapısı! Yol kenarında bile çokça yetişiyor... Kilosu 100 ile 300 TL arasında satılıyor
Yol kenarında bile yetişen hatmi çiçeği köylülere gelir kapısı oldu. Çok sayıda köylü topladığı bu bitkiden iyi bir gelir elde ediyor

Gaziantep'te, sonbahar mevsiminin gelmesiyle bağışıklık sistemini güçlendiren kış çaylarına ilgi arttı. Kentte geleneksel yöntemlerle hazırlanan biber, kekik, nane, sumak, nar ekşisi, salça, zencefil, tarçın gibi ürünlere ilgi, koronavirüs döneminde arttı. Doğal ürünlerin satıldığı tarihi Almacı Pazarı esnafı, salgın sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin doğal ürünlere yönelmesiyle satışlarının artmasından memnun olduğunu ifade etti.

61f0014045d2a06528cc076e.jpg

Havaların soğumasıyla taleplerin daha da artacağını ve vatandaşlardan yoğun talep gördüklerini vurgulayan aktar İlhan Arslanyürek ise şunları söyledi:

"Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte özellikle bitki çaylarına yoğun ilgi oldu. Şu anda en çok talep gören bitkiler ıhlamur, tarçın, hatmi çiçeği ve zencefil oluyor. Bu bitkilerin yoğun olarak bağışıklık gücünü arttırma özelliği bulunuyor. Şu an için satışlarımız iyi ama soğuk havaların etkili olmaya başlamasıyla artış olacağını öngörüyoruz."

61f0014745d2a06528cc077b.jpg

HATMİ ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI

Hatmi çiçeği, bilimsel adıyla Althaea officinalis, kökeni Orta Asya'ya dayanan ve uzun yıllardır tıbbi amaçlarla kullanılan bir bitkidir. Hatmi çiçeğinin birçok faydası bulunmaktadır.

Öncelikle hatmi çiçeği, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olan bir bitkidir. Sindirim sorunlarıyla mücadelede yardımcı olabilir ve sindirim sistemini rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca öksürük ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı da etkili olabilir. Hatmi çiçeği, öksürük kesici ve balgam söktürücü özellikleriyle bilinir.

61f0014545d2a06528cc0777.jpg

Antioksidan özellikleri sayesinde vücuda destek olabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Aynı zamanda cilt sağlığı için de faydalıdır. Hatmi çiçeği, ciltteki tahrişleri yatıştırıcı etkisiyle bilinir ve cilt bakımında kullanılabilir.

Kaynaklar: Dha.com.tr, Kisadalga.net

İlgili Haberler
Yaşam