KPSS skandalında yeni gelişme: DDK suç duyurusunda bulundu, YÖK inceleme başlattı

KPSS skandalında yeni gelişme: DDK suç duyurusunda bulundu, YÖK inceleme başlattı
2022 KPSS'de bazı sorularının daha önce Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında çıktığı iddiasıyla başlayan tartışma büyüyor. Artan tepkiler üzerine DDK suç duyurusunda bulunduğunu, YÖK ise inceleme başlattığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KPSS lisans oturumu hakkında yer alan iddialara ilişkin olarak yetki verdiği Devlet Denetleme Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da sosyal medya hesabından suç duyurusuna eş zamanlı olarak inceleme başlatıldığını duyurdu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2022 KPSS'de çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

DDK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

2022 KPSS'de bazı soruların, Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların incelenmesi için dün DDK'ye talimat vermişti. Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamıştı.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINMIŞTI

2022 KPSS'de çıkan soruların bazılarının Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında da yer alması iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. (Kısa Dalga)

Gündem