Kral 3'üncü Charles, İngiliz Parlamentosu'nda ilk konuşmasını yaptı

Kral 3'üncü Charles, İngiliz Parlamentosu'nda ilk konuşmasını yaptı
Kral 3'üncü Charles, parlamentoda yaptığı konuşmada "Majesteleri değerli ulusumuzun kalbinde yatan anayasal yönetim ilkelerini koruyarak ülkesine ve halkına hizmet etmeye kendini adamıştı" dedi.

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçen Kral 3'üncü Charles, ilk kez İngiliz Parlamentosu'na hitap etti. Kral 3'ncü Charles, İngiliz Parlamentosu'na ilk ziyaretini eşi Camilla'nın katılımıyla gerçekleştirdi. Kral konuşmasında, annesi Kraliçe 2'nci Elizabeth'in herkesin hayatında büyük anlam ifade ettiğini belirterek, Shakespeare'in bir önceki Kraliçe Elizabeth (Kraliçe 1'inci Elizabeht) için 'yaşayan tüm Prensler için bir modeldi' ifadesine atıfta bulundu.

AA'nın aktardığına göre Kral, "Majesteleri değerli ulusumuzun kalbinde yatan anayasal yönetim ilkelerini koruyarak ülkesine ve halkına hizmet etmeye kendini adamıştı" dedi ve şöyle devam etti: "(Kraliçe 2. Elizabeth) Tanrının yardımıyla ve sizin tavsiyelerinizle özverili özel bir görev örneği oluşturdu. Ben de bunu sadık bir şekilde takip etmeye karar verdim."

Kral 3'ncü Charles'ın konuşmasının ardından parlamentodaki tören İngiliz ulusal marşının çalınmasıyla tamamlandı.

Dünya