Kral Charles, 775 odalı Buckingham Sarayı'nda "iklim değişikliğiyle mücadele için" havuzun ısısını düşürmüş

Kral Charles, 775 odalı Buckingham Sarayı'nda "iklim değişikliğiyle mücadele için" havuzun ısısını düşürmüş
Kral Charles, enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla Buckingham Sarayı'ndaki havuzun sıcaklığını düşürdü. Bu adım sonrası Charles'ın özel jetlerle seyahat ettiğine ve yaşadığı sarayın toplam tükettiği enerjiye dikkat çekildi.

Çevre ve iklim konularına yönelik hassasiyetiyle de bilinen Kral Charles'ın tahta geçtikten sonra enerji tasarrufu sağlamak için Buckingham Sarayı'ndaki havuzun sıcaklığını düşürdüğü ortaya çıktı.

Times'a konuşan kraliyet kaynakları, Charles'ın bu kararının ardından havuzda vakit geçiren saray çalışanlarının soğuk suda üşüdüklerini söyledi.

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; Saraydan bir kaynak, "Havuzu kullanan birkaç kişi suyun ısısının düştüğünü ve alıştıklarından biraz daha soğuk olduğunu söyledi. Onlara suyun ısısının bizzat Kral'ın talimatıyla düşürüldüğü söylendi" ifadelerini kullandı.

Haberi okuyucularıyla paylaşan Futurism isimli site, iklim değişikliğiyle mücadele için havuz suyunun ısısını düşüren Kral Charles'ın özel jetlerle seyahat ettiğine dikkat çekti.

Vegan aşçı arıyor

Enerji tasarrufu için saraydaki gereksiz ışıkların kapalı tutulmasını da isteyen Kral Charles'ın çok soğuk ortamlarda yaşamayı sevdiği de biliniyor. Konuyla ilgili konuşan bir kaynak, "Bir ateş yakılması için çok iyi bir sebep olması gerektiğini düşünüyor ve dışarıda hava ne olursa olsun bir odayı neden ısıtmak istediğiniz bilmek istiyor. Bunu israf olarak görüyor" dedi.

Geçen yıl konuyla ilgili bir açıklama yapan Charles'ın eski iletişim direktörü Julian Payne, çok soğuk havalarda bile Kral'ın camları tamamen açtığına şahit olduğunu söylemişti.

Öte yandan Kral Charles'ın haftada bir gün kendisine vegan yemekler pişirecek özel bir aşçı arayışında olduğu belirtildi.

Times'a konuşan bir kraliyet kaynağı, "Charles haftada bir gün vegan diyet yapıyor ve çevresel nedenlerle et, balık ve süt ürünü tüketmiyor. Ayrıca kraliyet üyelerinin enerji kullanımlarını düşürme hedefini son yıllarda bir öncelik haline getirmiş durumda" dedi.

Dünya