Kral Charles'ın tartışma yaratan yeni portresine saldırı

Kral Charles'ın tartışma yaratan yeni portresine saldırı
Kanserle mücadele eden Kral Charles'ın resmi yağlı boya portresi, aktivistlerin hedefi oldu.

Kısa Dalga - İngiltere Kralı Charles'ın tahta çıktıktan sonraki ilk resmi portresinde kırmızı renklerin hakimiyeti tartışma yaratmıştı. Kral Charles'ın yeni portresi, hayvan hakları aktivistlerinin hedefi oldu.

Hayvan hakları aktivistleri, Kral'ın Londra'daki Philip Mould galerisinde sergilenen resmi portresini tahrip etti.

İki Animal Rising protestocusu, tablonun üstüne "Wallace ve Gromit" isimli çizgi filmin ana karakterlerinin yer aldığı posterler yapıştırdı.

Aktivistler, eserin üzerine bir de konuşma balonu yaptı. Konuşma balonunda, "Gromit, Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA) çiftliklerinde hayvanlara yapılan zulme bak." yazıldı.

Aktivistlerden biri Daniel Juniper şunları söyledi:

"Kral Charles, Wallace ve Gromit'in büyük bir hayranı olduğu için onun dikkatini RSPCA Garantili çiftliklerde yaşanan korkunç olaylara çekmenin daha iyi bir yolunu düşünemezdik"

Animal Rising isimli hayvan hakları örgütü aktivistleri, Kral Charles'ı organizyonlarını desteklemeye davet etti.

RSPCA çiftliklerindeki usülsüzlüklere işaret edilen açıklamada, "Charles, çiftliklerdeki hayvanlara karşı zulme duyduğu hassasiyeti açıkça dile getirdi. Şimdi, RSPCA'nın Garanti Planını kaldırma ve hayvan çiftlikleriyle ilgili gerçekleri açıklama çağrısında bulunmasının tam zamanı." ifadeleri yer aldı. (Magazin Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Magazin