Kraliçe'nin öldüğüne inanmadı, tabutu açmaya çalıştı, başaramayınca tutuklandı

Kraliçe'nin öldüğüne inanmadı, tabutu açmaya çalıştı, başaramayınca tutuklandı
İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth'in öldüğüne inanmayan bir adam, tabutun üzerindeki kraliyet sancağını kaldırmaya çalıştı.

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth, ölümünün ardından cenaze töreninde yaşanan yoğun ilgiyle çok konuşulmuştu.

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin cenazesi ile ilgili ilginç bir olay yaşandı.

TABUTTAN KRALİYET SANCAĞINI KALDIRMAYA ÇALIŞTI

Muhammad Khan adındaki bir adam, Westminster Hall'daki tabuttan kraliyet sancağını kaldırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklandı ve Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde Kamu Düzeni Yasasını iki kez ihlal etmekle suçlandı.

KRALİÇENİN ÖLMEDİĞİNE İNANIYOR

Mahkemeye, Khan'ın 8 Eylül'de 96 yaşında ölen Kraliçe'nin gerçekten ölmediğini tahmin ettiği söylendi. Khan bu nedenle Kraliçe'nin öldüğünü "teyit etmek" için tabuta yaklaştı.

Khan'ın Kraliyet ailesine mektup yazmayı ve eğer cevap verilmezse Windsor Kalesi, Buckingham Sarayı ve Balmoral'a giderek Kraliçe ile konuşmayı planladığı aktarıldı. Kefaletle serbest bırakılan 28 yaşındaki Khan mahkemede sadece ismini teyit etmek için konuştu. Bir sonraki duruşma tarihi 18 Ekim olarak belirlendi.

Yargıç Michael Snow şöyle dedi: "Hala sanrılar görüyor ve Kraliçe'nin ölmediğini düşünüyor, Kral Charles'ın bununla bir ilgisi olduğunu düşünüyor. Windsor Kalesi'ne saygılarını sunmak için gidebilir ama aynı zamanda Kraliçe'nin hala hayatta olduğunu düşünüyor."

Dünya