Kremlin sözcüsünün oğluna yapılan şaka ülkeyi karıştırdı! Askere gitmeyi reddetti

Kremlin sözcüsünün oğluna yapılan şaka ülkeyi karıştırdı! Askere gitmeyi reddetti
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un oğluna, "Askere alındın" şakası yapıldı.

Rus YouTube kanalı Popular Politics'in sunucuları çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov'un 32 yaşındaki oğlunu aradı.

Business Insider'ın haberine göre, asker alım subayı gibi davranan şakacılar, 32 yaşındaki Nikolay Peskov'a askere alındığını ve ertesi gün bir sağlık muayenesine gitmesi gerektiğini söylediler.

Bağımsız Rus haber sitesi The Insider tarafından paylaşılan videoda, genç Peskov'un şakacılara, "Kesinlikle olmaz! Orada bulunmamın doğru olmadığını anlamalısınız. Bunu farklı bir şekilde çözmem gerekiyor" dediği duyuldu.

'Konuşma bağlamdan koparılmış'

Peskov'un oğlu sözlerine, "Anavatanımı savunmak zorunda kalırsam elimden geleni yaparım, sorun değil ama durumumun siyasi sonuçlarını ve nüanslarını anlamanız gerekiyor" şeklinde devam etti.

Dmitri Peskov şaka telefonuna bizzat yanıt vererek, Rus haber sitesi Podyom'a, "konuşmanın bağlamından koparıldığını" ve "oğlunun yalnızca doğru kararı vereceğini" söyledi.

Seferberlik çağrısı

Bu şaka, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden işgalinin bir sonraki aşamasının parçası olarak kısmi askeri seferberlik ilan edilmesinin ardından geldi. Rus yetkililer bu seferberliğin, 300 bin kişinin derhal askere alınması anlamına geldiğini söyledi.

Putin'in bu açıklaması Ruslar arasında paniğe yol açtı, bazıları ülkeden kaçmaya çalışırken bazıları da protesto için sokaklara döküldü.

Batı'nın yaptırımlarına tabi tutuldular

Baba Peskov son yirmi yıldır Putin'in resmi sözcüsü olarak görev yapıyor. Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinden bir aydan kısa bir süre sonra Amerika Birleşik Devletleri (ABD), eşini ve çocuklarına, "Peskov'un memur maaşıyla uyuşmayan lüks yaşam tarzları" yaşamakla suçlayarak yaptırım uyguladı.

The Telegraph'ın haberine göre, İngiltere'de büyüyen ve burada eğitim gören genç Peskov da mart ayında İngiliz hükümeti tarafından yaptırıma tabi tutuldu ve o zamandan beri ülkeye seyahat etmesi yasaklandı.

Kommersant haber sitesinin bildirdiğine göreyse Peskov, İngiltere'deki eğitiminden Rusya'ya döndüğünde 2010-2012 yılları arasında Rus ordusunda görev yaptı. The Telegraph'ın haberine göre Peskov daha sonra Rus televizyon kanalı RT için çalıştı.

Dünya