Kremlin'den Erdoğan'a yanıt: Putin-Zelenskiy görüşmesi için temel oluşmadı

Kremlin'den Erdoğan'a yanıt: Putin-Zelenskiy görüşmesi için temel oluşmadı
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin Kiev ile Moskova arasındaki arabuluculuk teklifi hakkındaki bir soruyu yanıtladı. Peskov, Putin ile Zelenskiy'nin görüşmeleri için gerekli temelin oluşmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerine arabuluculuk yapma önerisine Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya ve Ukrayna liderlerinin şu an için biraraya gelmeleri açısından bir temel oluşmadığını söyledi.

Günlük basın brifinginde Erdoğan'ın önerisi hakkındaki soruya yanıt veren Peskov, Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy arasında bir konferans görüşmesinin "ancak iki taraftan müzakerecilerin ev ödevlerini yapmalarından sonra" gerçekleşebileceğini söyledi.

'ANCAK İKİ TARAF DA EV ÖDEVLERİNİ YAPTIKTAN SONRA...'

Moskova ve Kiev arasındaki müzakereler aylardır çıkmaza girmişken, her iki taraf da ilerleme kaydedilmemesi nedeniyle diğerini söylüyor. Peskov da şu için bir müzakere süreci olmadığını söyleyerek, "Başkan Putin ile Zelenskiy arasında bir görüşmeye gelince; bu ancak, heyetlerin ev ödevlerinin tamamını yapmasının ardından mümkün olur. Böyle bir şey yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, cuma günü Putin'le görüşmesi sonrası Soçi'den dönüşünde, "Şimdi önemli olan, planın sağlıklı şekilde uygulanması ve oluşan müspet havanın İstanbul'daki müzakerelere dönüşe yönelik somut adımlara tahvil edilmesidir" demişti.

"Sahadaki sıkıntılara rağmen, krizin müzakere masasında çözüleceğine olan güçlü inancımı da koruyorum" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı "Sayın Putin'e, Sayın Zelenski'yle görüşmesine ev sahipliği yapabileceğimizi bir kez daha hatırlattım" diye konuşmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya