Kremlin'den Finlandiya'ya sert NATO tepkisi

Kremlin'den Finlandiya'ya sert NATO tepkisi
Rusya ile 1.300 kilometrelik bir sınırı paylaşan Finlandiya'nın tarafsız statüsünden vazgeçerek NATO'ya 'derhal üyelik' çağrısı yapmasına Moskova'dan sert tepki geldi: Kesinlikle Rusya'ya yönelik bir tehdit. Simetrik bir yanıt verme sebebi.

Rusya ile 1.300 kilometrelik bir sınırı paylaşan Finlandiya'nın, Ukrayna savaşının gölgesinde NATO'ya katılmak istemesine Moskova'dan sert tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Finlandiya'nın NATO üyeliğini 'Kesinlikle Rusya'ya yönelik bir tehdit olarak gördüklerini' söyledi.

"Herkes NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışmadan kaçınmak istiyor" diyen Peskov, Finlandiya'nın da Rusya'ya karşı dostane olmayan adımlara katıldığını söyledi. Peskov, Finlandiya'nın olası NATO üyeliğinin 'simetrik bir yanıt' verme sebebi olacağını belirtti.

Uzun yıllardır tarafsız bir politika benimsemesiyle tanınan Finlandiya'da, Ukrayna savaşından bu yana NATO üyeliği tartışılıyordu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakanı Sanna Marin ise bugün ortak bir açıklama yaparak, önümüzdeki birkaç gün içinde bu konuda bir karar beklediklerini duyurdu.

Finlandiya, NATO üyeliğine dair kararını, parlamento ve diğer üst düzey siyasi yetkililerin değerlendirmesinin ardından pazar günü resmen açıklayacak. (Kısa Dalga)

Dünya