Kremlin'den Pandora belgeleri açıklaması: "Dünyanın en büyük vergi cennetinin ABD olduğunu gösteriyor"

Kremlin'den Pandora belgeleri açıklaması: "Dünyanın en büyük vergi cennetinin ABD olduğunu gösteriyor"
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Pandora Belgeleri’ne ilişkin, "Belgelerde gerçekten göze çarpan tek şey, dünyanın en büyük off-shore ve vergi cennetinin hangi ülke olduğunu gösteriyor olması. Bu ülke tabii ki Amerika Birleşik Devletleri” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, güçlü kişilerinin servetlerini gizlemek adına açtıkları off-shore hesaplarla ilgili sızdırılmış belgeler içeren Pandora Belgeleri’ne ilişkin, ‘bu belgelerin, vermiş olduğu sözlere rağmen ABD’nin hâlâ dünyanın en büyük vergi cenneti olmayı sürdürdüğünü gösterdiğini’ söyledi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Kremlin Sözcüsü Peskov, sızdırılan Pandora Belgeleri’ne ilişkin sorular karşısında, “Söz konusu belgelerde gerçekten göze çarpan tek şey, dünyanın en büyük off-shore ve vergi cennetinin hangi ülke olduğunu gösteriyor olması. Bu ülke tabii ki Amerika Birleşik Devletleri” dedi.

Peskov, “Söz konusu durum, ABD’nin, vergi kaçırma ve kara para aklama ile mücadele etme niyetini açıklamış olmasıyla hiç uyuşmuyor. Fakat gerçeklik bu şekilde” diye ekledi.

'Belgelerde Putin'in yakın çevresinin herhangi bir gizli servetine ilişkin bir şey görmedik'

Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın çevresininoff-shore ülkelerde ‘gizli servetlerinin olduğuna’ ilişkin Pandora Belgeleri’ne dayandırılan haberlerin sorulması üstüne de şunları söyledi: “Doğrusunu söylemem gerekirse bu belgelerde Putin’in yakın çevresinin herhangi bir gizli servetine ilişkin bir şey görmedik. Belgeler yayınlanmaya devam ediyor, ancak şimdiye dek göze çarpan bir şey görmedik.”

Dünya