Kripto para dolandırıcılığı: Piyasa değeri 1 milyon 256 bin lira olduğu belirtilen 157 cihaz ele geçirildi

Kripto para dolandırıcılığı: Piyasa değeri 1 milyon 256 bin lira olduğu belirtilen 157 cihaz  ele geçirildi
İstanbul'da iki farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollardan yurda getirilen, kripto para madenciliğinde kullanılan, piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 256 bin lira olduğu belirtilen 157 cihaz ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, yürüttüğü teknik ve fiziki takiplerin ardından 20 Eylül’de Fatih'te bir iş hanında bulunan depoya baskın düzenlemiş ve yasa dışı yollardan yurda getirildiği belirlenen kripto para madenciliğinde kullanılan 73 cihaz ele geçirmişti. Soruşturmaya devam eden polis, aynı tarihte Ataşehir’de belirlenen bir başka adrese daha baskın düzenledi. Bu operasyonda da benzer şekilde Uzak Doğu ülkelerinden yurda kaçak yollarla getirilen kripto para madenciliğinde kullanılan 84 cihaz daha ele geçirildi.

Her iki operasyon sonucunda toplam 157 cihaza el konulurken, cihazların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 256 bin lirayı bulduğu belirtildi. Operasyonlarla ilgili olarak da 2 kişi gözaltına alındı.

Sanal kripto para madenciliğinden kişi başı aylık 30 bin TL kazanç elde ettikleri iddia edilen şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet” suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (ANKA)

 



Gündem