Kripto para piyasasında FED dalgaları: Bitcoin için en kötü senaryo ne?

Kripto para piyasasında FED dalgaları:   Bitcoin için en kötü senaryo ne?
Fed faiz kararı ve ABD enflasyon verisi kripto para yatırımcılarının öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Amerikan Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık faiz artırımı sonrası kripto para piyasasında dalgalanma yaşandı. Dünya gazetesinden Berfin Çipa'nin haberine göre kripto para piyasası yaşanan gelişmelere ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: Kripto Teknik Kurucusu Oytun Es; “Kripto para piyasası tamamen Fed’den gelen faiz kararıyla fiyatlanma döngüsüne girdi. Bir süre daha bu durum devam etse de uzun vadede Bitcoin’in kaderinin Fed’in kararları ile şekillenmeye devam edeceğini düşünmüyorum” dedi.

"Piyasa ne zaman Fed’in faiz kararından etkilenmeyecek?" sorusuna Beincrypto Türkiye Araştırma Müdürü Sevcan Dedeoğlu’nun cevabı şu oldu; “Bitcoin ve kripto para piyasası kendine ait özgün bir hikaye bulsa pozitif ayrışabilir. Ancak parasal sıkılaşma devam ettiği müddetçe Bitcoin yeni hikaye bulamazsa olumsuz döngü içinde kalmaya devam edebilir. Bu demek değil ki hep satış eğiliminde olacağız. ABD seçim süreci ile birlikte ara dönem rallileri olacaktır.”

Bitcoin’de haftalık grafik üzerinde görülen düşüş formasyonlarının 16 bin 400- 12 bin 300 dolar hedefinin masada olduğunu gösterdiğini belirten Sevcan Dedeoğlu, “Sene sonu için traderlar ayı piyasası dönemini fiyatlıyor. Bitcoin opsiyon işlemlerinde 12 bin-10 bin dolar seviyesine doğru geri çekilen bir tahmin var. Olumlu senaryoda ise 18 bin ile 23 bin dolar bant aralığında kalabiliriz” dedi.

Ekonomi