Kripto para yaptırımı: Binance Rusya vatandaşlarına kısıtlama getirdi

Kripto para yaptırımı: Binance Rusya vatandaşlarına kısıtlama getirdi
Yaptırımlara katılması için baskı altında olan kripto para borsası Binance, Rusya vatandaşlarına karşı yeni bir önlem açıkladı. 10 bin euronun üzerindeki hesapların işlem yapmasına izin verilmeyecek.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Rusya vatandaşlarına yasak getirmesi konusundaki baskıların ardından yeni bir karar açıkladı. Binance, 10 bin euro üzerinde kripto para varlıklarına sahip olan Rus vatandaşlarına sınırlama getirdiğini duyurdu.

SADECE ÇEKME İZNİ VAR, İŞLEM YAPMAK YASAK

Buna göre, Rusya vatandaşlarının sahip olduğu ve değeri 10 bin euroyu aşan kripto hesaplarından sadece para çekmeye izin verilecek; yeni yatırım veya alım-satım yapmak yasaklanacak.

BINANCE SÖZCÜSÜ KİEV'İN TALEBİNİ REDDETMİŞTİ

Kripto para borsalarında en büyük hacimli işlemlerin birçoğu Rusya'dan yapılırken, Ukrayna hükümeti büyük kripto para borsalarından Rusya'daki işlemlerin tamamının yasaklanmasını istemişti.

Binance sözcüsü ise Ukrayna işgalinin başladığı ilk günlerde Kiev hükümetinden gelen yasak taleplerini reddetmiş, Reuters'a yaptığı yazılı açıklamada, "Milyonlarca masum kullanıcının hesaplarını tek taraflı olarak dondurmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Şirket, sadece yasal yaptırım listelerine giren oligarklara karşı önlem alacaklarını açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya