Kripto paralarda düşüş trendi başladı: Yüzde 26'ya varan değer kaybı

Kripto paralarda düşüş trendi başladı: Yüzde 26'ya varan değer kaybı
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto para borsalarına açtığı davaların ardından kripto piyasasında gerileme görüldü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase ve Binance'e dava açmıştı.

Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre SEC Coinbase'e açtığı davada, Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (Matic) ve Filecoin (FIL) gibi popüler kripto paraların da yer aldığı 'vakıf' ve şirketlere bağlı kripto paraları menkul kıymetler olarak tanımladı.

Bu sebeple davalarda kripto para borsalarını lisnssız bir şekilde aracılık yapmak ve borsa olarak faaliyet göstermekle suçladı.

Bunun üzerine ABD'de faaliyet gösteren, kripto para alım-satımının yapıldığı çeşitli platformlar bu kripto paraları 'delist' etmeye başladı.

Ülkenin en popüler finansal uygulamaları arasında yer alan Robin Hood dün Cardano, Polygon ve Solana işlemlerini desteklemeyeceğini bildirdi.

Büyük değer kaybı

Gelişmelerden sonra bugün de kripto para borsalarında büyük satışlar geldi. Polygon TSİ 13.00 itibarıyla son 24 saatte yüzde 26, Solana yüzde 22, Cardano ise yüzde 24'lük düşüşler kaydetti.

Piyasada esen olumsuz rüzgarlar büyük kripto paraları da vurdu.

Bitcoin günlük yüzde 3.7'lik değer kaybıyla 25.660 dolara çekildi. Ethereum ise yüzde 5.7'lik değer kaybıyla 1.739 dolara çekildi.

SEC'in dava açtığı Binance'in yerel parası Binance Coin yüzde 8.5, Ripple ise yüzde 7.6 düştü. AVAX da satışlardan nasbini aldı ve yüzde 17 değer kaybetti.

Böylece kripto paraların toplam piyasa değeri 24 saatte 1 trilyon 113 milyar dolardan 1 trilyon 43 milyar dolara geriledi. Yani 1 günde kripto para piyasalarında 70 milyar dolar buharlaştı. (Kısa Dalga)

Ekonomi