Küba'daki patlamada bir kişi öldü, yaralı sayısı 121'e yükseldi

Küba'daki patlamada bir kişi öldü, yaralı sayısı 121'e yükseldi
Küba'da ham petrol depolama alanına yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın hala kontrol altına alınamadı. Bir kişinin öldüğü, beşi ağır 121 kişinin yaralandığı açıklandı.

Küba'nın Matanzas limanındaki tanker üssünde dün meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, yaralı sayısı ise 121'e yükseldi.

Küba'nın kuzeyindeki 'Matanzas Süper Tanker Limanı' olarak bilinen ham petrol depolama tesislerinde yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın, ikinci gününde de sürüyor. En az bir kişinin öldüğü, beşi ağır 121 kişinin yaralandığı yangının ardından Meksika ve Venezuela ülkeye yardım ekipleri gönderdi. Küba yönetiminin, ABD'nin 'teknik danışmanlık' yardımını da kabul ettiği açıklandı.

Başkent Havana'nın doğusundaki tesislere cuma günü yıldırım düşmüş, dün ikinci bir tanker alev almış ve rüzgar nedeniyle alevlerin üçüncü bir tankere yaklaştığı belirtilmişti.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, yangın nedeniyle yaptığı açıklamada "Bu karmaşık durum nedeniyle hızla yardım öneren Meksika, Venezuela, Rusya ve Şili'nin hükümetlerine tekliflerine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda, ABD'nin teknik yardım önerisini takdir ediyoruz" dedi.

Yetkililerden yapılan son açıklamaya göre, yangının ikinci gününde en az 121 kişi yaralandı. 36 kişi hastaneye kaldırılırken beşinin durumu ağır. 17 itfaiyeciden ise haber alınamıyor. Aynı zamanda, bölgeden 1000'den fazla sivil tahliye edildi.

Yangının dumanı başkent Havana'ya ulaşırken, askeri helikopterlerin bölgeye deniz suyu atarak müdahale etmeye çalıştığı belirtildi. Havana'da da halka, asit yağmuru olasılığı konusunda uyarı yapıldı. (Kısa Dalga)

Dünya