Kudüs Hastanesi çevresi bombalandı | 14 bin kişi tehlike altında

Kudüs Hastanesi çevresi bombalandı | 14 bin kişi tehlike altında
Filistin'in Gazze Şeridi'nde yer alan Kudüs Hastanesi çevresinin bombalandığı ve bölgede yaşayan 14 bine yakın insanın topçu atışlarının hedefi altında olduğu kaydedildi.

Gazze'de göçe zorlanmış kişilerin ve yaralıların bulunduğu Kudüs Hastanesinin çevresi sabah saatlerinden itibaren İsrail'in hava ve topçu atışlarına maruz kaldı.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; saldırılarda onlarca kişi yaşamını yitirirken çok sayıda yaralı olduğu ifade edildi.

Filistin Kızılayı yetkililerinden Nibal Fersah, saldırıların şiddetinden dolayı ambulansların hiçbir çağrıya cevap veremediğini, hastanede binlerce yerinden edilmiş kişi ile yüzlerce yaralının tedavi gördüğünü ifade etti.

Fersah şu bilgileri aktardı:

"Şu ana kadar saldırılar nedeniyle kaç kişinin öldüğünü ve yaralandığını bilmiyoruz. Durum çok kritik. Orada çalışan tüm sağlık personeli tehlike altında. İşgalci güçler sağlık personeline karşı birçok ihlal gerçekleştirdi. Bu duruma sessiz kalamayız.

Hastaneye çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 14 bin yerinden edilmiş kişinin sığındı. Yoğun bakım ve ameliyathane odası dışında merdiven, koridor ve boşluklar olmak üzere hastanenin her köşesinin insanlarla doldu." (Kısa Dalga)

Dünya