Kulis: AKP, İstanbul’da Kürtlerin oyunu almak için ne yapacak?

Kulis: AKP, İstanbul’da Kürtlerin oyunu almak için ne yapacak?
AKP kulislerine göre yöneticiler, Kürtlerin oyunu almak için HEDEP ile iş birliğine sıcak bakmıyor, “Kürtlerin oyu kazanılacaksa hizmet siyaseti ile kazanılmalı” diyor.

Yerel seçim yaklaşırken iktidar partisinin hazırlıkları hız kazandı. Partinin son MKYK toplantısında gündem, yaklaşan yerel seçimler ve özellikle İstanbul stratejisi oldu.

Gazete Duvar’da yer alan kulis habere göre, MKYK üyelerinin seçim hazırlıklarına dair görüşlerini alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm MKYK üyelerine bu şehre ağırlık vermelerini söyledi ve hangi ilde olurlarsa olsunlar seçim ekipleriyle birlikte İstanbul'da çalışma yürütmelerini istedi.

AKP’nin MYK toplantılarında ise İstanbul'daki Kürt seçmen gündem oldu. Bazı MYK üyeleri, Kürtlerin oyunu almadan İstanbul'un kazanılmasının zor olduğunu belirtti. Kürt seçmenin oyunu almak için Kürtlerin yoğun yaşadığı mahallelere daha çok hizmet götürülmesi gerektiğini kaydeden AKP’li yöneticiler, Kürtlerin oyunu almak için HEDEP ile iş birliğine sıcak bakmadıklarını belirtti ve “Kürtlerin oyu kazanılacaksa hizmet siyaseti ile kazanılmalı” görüşünü aktardı.

Yerel seçimlerde Erdoğan yetmiyor

Öte yandan, AKP’nin İstanbul için aday arayışı da sürüyor.

Son genel seçimlerde yüzde 52 oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel oyu, partisinin oyunun çok üzerinde. AKP’li siyasetçiler bu nedenle “Yerel seçimlerde sadece Erdoğan’ın yetmediğini görüyoruz. Adayın memleketi, donanımı, o ildeki karşılığı, icra yeteneği olmadan olmuyor. Aday belirlerken de tüm bunlara bakılacak” diyor.

AKP kulislerinde İstanbul için en çok konuşulan isim eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum. Ancak sürecin sürprizlere de gebe olabileceği belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Politika