Kulis: Akşener de ikna oldu Kılıçdaroğlu aday olacak

Kulis: Akşener de ikna oldu Kılıçdaroğlu aday olacak
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığına diğer partiler ikna oldu. Bir tek Akşener kalmıştı. İYİ Parti’de de artık Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kabullenilmiş durumda" dedi.

Seçim gündemi hareketlenirken gözler altılı masanın adayında. Masadaki liderler yarın İYİ Parti'nin ev sahipliğinde bir araya gelecek. 30 Ocak'ta ise yol haritası açıklayacak. Ankara kulislerinde adayın da şubatta açıklanacağı konuşuluyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası ortak adaylığı hakkında, "Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığına diğer partiler ikna oldu. Bir tek Akşener kalmıştı. İYİ Parti’de de artık Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kabullenilmiş durumda. Ona uygun modeller konuşulmaya başlandı" dedi.

Selvi, İyi Parti'de başkanlık divanının bazı üyelerinin Kılıçdaroğlu konusunu tartışmaya açtığını belirterek, "Kemal Bey’in cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunun altı çiziliyor. 'Kılıçdaroğlu kesin aday. Ya ortak aday olacak ya da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olacak' deniliyor" dedi.


Selvi özetle şu ifadeleri kullandı: "26 Ocak’taki toplantıda cumhurbaşkanı adaylığı konusu ele alınacak ama 30 Ocak’taki lansmandan sonra liderlerin cumhurbaşkanı adayını konuşmak üzere özel bir gündemle bir araya gelmesi öneriliyor. O toplantıya CHP’nin sadece Kılıçdaroğlu’nun ismini getireceği genel bir kabul görmüş durumda. Kılıçdaroğlu adayken CHP, masaya İmamoğlu ve Yavaş ismini önerir mi? İYİ Parti bunun farkında. O nedenle 'Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engelleyemeyiz' deniliyor." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem