Bir ilginç iddia: Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Sancar'a "Ben olamazsam sizi aday gösterelim" teklifi

Bir ilginç iddia: Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Sancar'a "Ben olamazsam sizi aday gösterelim" teklifi
Latif Şimşek'in ortaya attığı iddiaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de kendisiyle görüşmeyi reddeden Aziz Sancar’a 'Altılı masadan kendi ismine ret çıkması durumunda aday göstermek istediklerini' iletti ancak Sancar buna sıcak bakmadı. Şimşek'e göre milliyetçi görüşleriyle bilinen Sancar, adaylık konusunda akrabası olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'la da konuştu. Sancar'ın "Aziz Sancar aday olursa HDP ayrı aday çıkarmaz" dediğini ileri sürdü.

Altılı masa ikinci tur ikinci görüşmeyi yarın DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde yapacak. Seçime doğru giderken millet ittifakı ve altılı masadan net bir aday açıklaması yok.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adı gündemde olsa da alternatif isimler de sürekli kulislere yansıyor. tv100.com yazarları Latif Şimşek, Doğan Çağlar, Gazeteci Şaban Sevinç ve CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek; tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında “Aziz Sancar’a adaylık teklifi mi var?” sorusuna yanıt arandı. tv100.com yazarı Latif Şimşek, konuya ilişkin ilginç bir iddia ortaya attı.

Şimşek'in aktardığı kulis bilgisi şöyle: "Kemal Kılıçdaroğlu, Aziz Sancar’la Amerika’da görüşmek istiyor ama Aziz Sancar buna sıcak bakmıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklında şu olduğu iddia ediliyor:

‘Eğer kendisi Cumhurbaşkanı adayı olamayacaksa Aziz Sancar’a Cumhurbaşkanlığı teklifi götürülüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi görüşemiyor ancak aracılarla… Aziz Sancar bu teklifi kesinlikle kabul etmemiş. Hatta konuşmadan önce Mithat Sancar’la görüşülmüş. Mithat Sancar ile Aziz Sancar’ın babası amca çocuklarıymış. Aralarında akrabalık bağları da var. Şöyle bir iddia da var; ‘Eğer Aziz Sancar, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı olursa, biz HDP olarak başka aday çıkarmayız’ Bunu Mithat Sancar’ın da söylediği ifade ediliyor." (Kısa Dalga)

Politika