Kulis: Bazı bakanlar milletvekili adayı olabilir

Kulis: Bazı bakanlar milletvekili adayı olabilir
Genel seçime bir yılda az süre kalmışken, AKP'nin bazı bakanlarını milletvekili adayı yapabileceği belirtildi. Vekil listesinde ise ise yarı yarıya bir değişiklik gündemde.

AKP'nin genel seçim propagandasını 'Türkiye Vizyonu' adıyla yürütebileceği belirtilirken, seçim beyannamesi ve aday tanıtımı birlikte olacak.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığına göre AKP vekil listesinde yüzde 40'ın üzerinde değişiklik yapabilir. Listeye girmeyenlerin belediye başkanı yapılması gündemde.

AKP'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçilmesine kesin gözüyle baktığı, odak noktasının 300 vekil çıkararak çoğunluğu kazanmak olduğu dile getirildi.

Selvi şunları aktardı: "Bakanların, milletvekili adayı olması düşünülüyor. Bakanlar seçim bölgelerinde sürükleyici oluyor. Erdoğan’ın Kabine’de devam ettirmek istediği isimleri milletvekilliğinden istifa ettireceği söyleniyor. 2018 seçimlerinde Berat Albayrak, Abdulhamit Gül, Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu milletvekili seçilip daha sonra istifa etmişlerdi. Yerel seçimlerde bazı bakanların büyükşehirlerde belediye başkanı adayı yapılması gündemde." (Kısa Dalga)

Politika