Kulis: CHP Genel Başkanlığı için son formül

Kulis: CHP Genel Başkanlığı için son formül
Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkan adaylığını açıklamasının ardından CHP kulislerinde Özgür Özel’in genel başkan, İmamoğlu’nun ise ilk seçimde Cumhurbaşkanı adayı olması konuşuluyor.

CHP’de seçimlerden sonra başlayan değişim tartışmasının önde gelen isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan adayı mı olacağı yoksa “İstanbul” mu diyeceği haftalardır tartışılıyordu. İmamoğlu, dün yaptığı “İstanbul için yola çıkıyorum” açıklamasıyla tartışmalara son noktayı koydu.

Böylece, CHP Genel Başkan adaylığı için ismi geçenlerden bir kişi elenirken, kimlerin aday olacağı hala merak konusu.

Birgün’den Nurcan Gökdemir’in kulis haberine göre, İmamoğlu’nun açıklamasından sonra dillendirilen son formül şöyle: Seçilmesi durumunda Özgür Özel’in emanetçi değil, kurultaylarda seçildiği süre genel başkan olması, İmamoğlu’nun ise önce yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ilk seçimde de Cumhurbaşkanlığı’na aday olması…

İmamoğlu, dünkü açıklamasında, "Sayın Genel Başkan'ın değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla, yenilenmesiyle yeni bir siyasi parti mimarisiyle geleceği coşkulu bir şekilde ulaşmasını sağlayıcı bir süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar zaman içerisinde konuşulur. CHP’nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan birisi, ismi geçtiği için söylüyorum Özgür Özel’dir" demişti.

Bu sözleri, İmamoğlu’nun kurultayda Özgür Özel’i destekleyeceği yorumlarını beraberinde getirmişti.

Özel ise İmamoğlu’nun açıklamasını "hak teslimi" olarak nitelendirmiş ve "Ekrem Bey’in vermiş olduğu kararı önemli ve değerli buluyorum. Bu karar en çok İstanbulluları ve hepimizi memnun etmiştir. Bu kararın İstanbul’a ve Türkiye’ye iyi geleceğini düşünüyorum. Sorulan bir soru üzerine ‘CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan birisi Özgür Özel’dir’ ifadelerini de sadece kendi adıma değil parti tarihini bilen geçmişi temiz bütün arkadaşlarımız adına bir hak teslimi olarak görüyorum, değerli buluyorum, kendisine teşekkür ediyorum" demişti.

Kılıçdaroğlu’na yanıt

İmamoğlu’nun sözleri aynı zamanda CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yanıt niteliği taşıyor. Kılıçdaroğlu, daha önceki bir açıklamasında "Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" demişti. (Kısa Dalga)

Politika