Kulis: CHP grubunun yarısı liste dışı kalacak

Kulis: CHP grubunun yarısı liste dışı kalacak
Kulislere göre rekor düzeyde başvurunun yapıldığı CHP’de mevcut vekillerin yarısı listeye giremeyecek.

Milletvekili aday adaylığı başvurularının pazartesi günü sona ereceği duyurulan CHP’de, şimdiden liste kulisleri dillendirilmeye başlandı. Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre CHP kulislerinde, mevcut TBMM grubunun yarı yarıya değişeceği, aday listelerinde toplumun her kesimine hitap edecek, kanaat önderi niteliği taşıyan, adı olumsuz herhangi bir olaya karışmamış isimlere yer verileceği konuşuluyor.

Kulislerde en çok merak edilen ise MYK üyelerinden kaçının listelerde yer bulacağı. Bu konuda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nın tavrının belirleyeceği olacağı ifade edilirken, yeni adaylar için aranan başlıca kriterler ise “adı herhangi bir olumsuzlukla anılmamış olmak, toplumda saygınlığını koruyor olmak” şeklinde sıralanıyor.

CHP’ye şu ana kadar aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında daha önce partiye “Bir ıslık da sen çal” adlı parçayı hazırlayan sanatçı Onur Akın, bir dönem Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünü de yapan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık bulunuyor. (Kısa Dalga)

Politika