Kulis: Cumhur ittifakında HÜDA-PAR ve Yeniden Refah krizi var

Kulis: Cumhur ittifakında HÜDA-PAR ve Yeniden Refah krizi var
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Millet İttifakı kendi içindeki krizi aştığı anda bu kez Cumhur İttifakı’nda Hüda Par ve YRP krizi baş gösterdi" dedi.

Seçime iki ay kala partiler seçim hazırlıklarını sürdürüyor. İttifak trafiği de kulisler de hareketli. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Millet İttifakı kendi içindeki krizi aştığı anda bu kez Cumhur İttifakı’nda Hüda Par ve YRP (Yeniden Refah Partisi) krizi baş gösterdi. Neden de Hüda-Par’ın üniter devlet, YRP’nin ise kadına şiddet yasaları ile ilgili tutumu" dedi. Sarıkaya, şu bilgileri aktardı:

"Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, tartışılıyor olmaktan memnun, bunun tanınırlıklarını arttırdığı kanısında.

Ramanlı, İttifaka ilişkin sorunun olmadığını, sadece hangi modelde katılımın olacağına yarın karar vereceklerini aktardı.

Yani AK Parti listesinden mi, yoksa 41 yerde parti kimliğini koruyup, bazı yerlerde ortak liste içinde yer almak şeklinde mi olacağına yarın karar verecek…

BBP ise Hüda-Par’ın ittifak içinde olmasından duyduğu rahatsızlığı açıktan dile getiriyor; AK Parti ise gelen tepkileri “Partilerin öne sürdükleri hiçbirimizi bağlamaz, bizi ittifak protokolü bağlar” diyerek yatıştırmaya çalışıyor.

Ancak Doğu ve Güneydoğu kökenli milletvekilleri Hüda Par konusunda isteksiz tutumunu özel sohbetlerinde açıktan söylüyor.

YRP’nin ittifakta yer almanın şartı olarak kadına şiddet yasalarının ayıklanması şartı ise AK Parti içinde soruna yol açtı.

Partinin etkin isimleri bunun olmayacağını beyan etmiş bulunsa da tabandan özellikle de kadınlardan gelen tepkiler üzerine, “Olmaları mı, yoksa olmamaları mı daha ehveni şer” sorusu TBMM kulislerinde AK Partili vekiller tarafından sıklıkla tekrar ediliyor.

Seçim takvimi başladığı için de partilerin en geç gelecek Cuma gününe kadar ne şekilde seçime gireceklerine karar vermesi zorunluluğu var.

Anlaşılan o ki kıran kırana pazarlıkların yaşandığı bir süreç bekliyor…

Bu arada, partiler Cumhurbaşkanı ve seçim için lansmandan vazgeçmiş görünüyor."

Yazının tamamı

Politika