Kulis: Devlet Bahçeli erken seçim kararı aldıracak

Kulis: Devlet Bahçeli erken seçim kararı aldıracak
Erken seçim tartışmalarına ilişkin bir kulis yazısı da Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş'tan: “AKP’li kaynağımın iddiasına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘erken seçim’ kararı aldıracak! Kaynağım, ‘Devlet Bey bu konuda hayli kararlı görünüyor’ dedi.”

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, geçen perşembe günü yayınlanan “Erken seçim tartışmasını bitirecek anket…’’ başlıklı yazısında seçim tarihinin MHP’nin oy oranına bağlı olduğunu, seçim tarihinin de buna göre belirleneceğini öne sürmüştü. Yarkadaş, bu yazının ardından birçok siyasetçiden telefon aldığını belirterek, duyumlarını aktardı. Yarkadaş'ın yazısı özetle şöyle:

"AKP’li kaynağımın iddiasına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim’’ kararı aldıracak! Kaynağım, “Devlet Bey bu konuda hayli kararlı görünüyor’’ dedi.

Peki Kılıçdaroğlu adaylığını ne zaman açıklayacak?

Bu sorunun cevabı Van’daki belediye başkanları toplantısında biraz daha netleşti…

Kılıçdaroğlu’nun aday olmak istediği ve kendisini tamamen buna ‘kilitlediği’ bilinen bir gerçek. CHP lideri, bugün itibariyle artık gayri resmi adaydır… Adaylığını ilan etmek için ise gün sayıyor.

Kılıçdaroğlu aslında Haziran ayının sonunda adaylığını açıklamak ve yarışa bir an önce girmek istiyordu. Ancak yakın çevresindeki bazı isimler ‘’Altılı Masa toplantılarının ilk turunun bitmesini beklemek daha doğru olur’’ deyince tarih biraz ertelendi. Kılıçdaroğlu bu yüzden Haziran ayının sonunda yapılması beklenen 6. toplantının bitmesini bekleyecek. O toplantı da tamamlandıktan sonra adaylığına ilişkin güçlü bir mesaj verecek. Buna ilişkin slogan arayışları da devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun asıl beklentisi, adaylığını Altılı Masa’nın ortaklarının kamuoyuna açıklaması yönünde… Bu olmadığı takdirde ise ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP liderinin adaylığını kamuoyuna deklare etmesi bekleniyor… Bu beklenti gerçekleşir mi gerçeklemez mi bilinmez… Ancak buna yönelik çalışmalar önümüzdeki süreçte hızlanacak. Akşener ikna edilir ve Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’dur’’ derse CHP lideri yarışa çok güçlü bir biçimde girecek.

CHP lideri, Akşener bunu yapmadığı takdirde ise Eylül ayının sonu Ekim ayının başı gibi adaylığını kamuoyuna açıklamayı düşünüyor."

YAZININ TAMAMI

Politika