Kulis: Erdoğan, Arınç'a tepki gösterdi, 'Neden sürekli konuşuyor' dedi

Kulis: Erdoğan, Arınç'a tepki gösterdi, 'Neden sürekli konuşuyor' dedi
AKP MYK'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bülent Arınç’a açıklamaları nedeniyle tepki göstererek, “Her seferinde aynı hikâye. Neden sürekli konuşuyor?” dediği belirtildi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç geçen günlerde bir açıklama yapmış, deprem felaketinin ardından seçimlerin yapılamayacağını öne sürerek, seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunmuştu. Hukukçular ve muhalefet buna karşı çıkarak Anayasa'yı hatırlatarak seçimin ancak savaş halinde ertelenebileceğini söylemişti.

Kaos vurgusu


Arınç konuyla ilgili Halk Tv yazarı İsmail Saymaz’a yaptığı başka bir açıklamada de “Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allahtan korkun. Bu seçimin, bu şekilde yapılması mümkün olmazsa başka imkanlar ararlar. Bunu YSK da arar, cumhurbaşkanlığı da arar. Bir şey yaparlar yani. En doğrusu, meclisin ortak karar almasıdır… Genel başkanlar grup başkanlarıyla toplanır da aynı fikre varırsa 400’ün üzerinde oyla anayasa değişikliği geçebilir. Yok böyle bir uzlaşma olmazsa, ne yapılabilir derseniz, kaos ortaya çıkar" demişti.

Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında çarşamba günü yapılan MYK toplantısında, seçim tarihi gündeme geldi. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması durumunda seçmen listelerinin hazırlanması konusunda bazı sıkıntıların yaşanabileceği de konuşuldu.

Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği, sürecin uzun sürebileceği değerlendirilirken, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) deprem bölgelerinde vatandaşların nasıl oy kullanacağına yönelik çalışmalar yapması da masaya yatırıldı. Bunların yanı sıra, daha önce alınan YSK kararları çerçevesinde konteynerlarda oy kullanılamaması nedeniyle bu konuda atılacak adımlar da MYK’da konuşuldu.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bülent Arınç’a açıklamaları nedeniyle tepki göstererek, “Her seferinde aynı hikâye. Neden sürekli konuşuyor?” dediği de öğrenildi.

Gündem