Kulis: Erdoğan, Hafize Gaye Erkan’ı Katar’a sormuş

Kulis: Erdoğan, Hafize Gaye Erkan’ı Katar’a sormuş
T24 yazarı Yalçın Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hafize Gaye Erkan’ı Katar’a sorduktan sonra Merkez Bankası Başkanlığına atadığını yazdı.

T24 yazarı Yalçın Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası başkanlığı için nasıl ikna olduğuna dair kulis bilgilerini paylaştı. Doğan, aileden aldığı kulislere göre Erdoğan’ın, Erkan’ı Katar’a sorduğunu iddia etti.

Yalçın Doğan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Önce kabul etmiyor. Adını duyduğunda, “kim bu hanım” diyor. Tayyip Erdoğan’a Merkez Bankası Başkanlığı için Hafize Gaye Erkan’ın adı veriliyor. Şimdi derin kulise doğru yol alalım. Ailenin içinden, ilk elden yansıyan derin kulise. Farklı senaryoların konuşulduğu, pek çok çevreyi ilgilendiren bir atamada, Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın atanmasında, aile yakınlarının doğruladığı bazı bilgilere sahip oluyorum.

Hafize Gaye Erkan’ı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tanıyor. Geçmiş yıllarda Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na değil ama, ekonomik bürokraside bir göreve atanması için adı geçiyor. O tarihte babası karşı çıkıyor, “git, önce Amerika’da kariyerini tamamla, politik bir konuma gelmek istersen, bu daha sonra olabilir” diye uyarıyor. Hafize Gaye Erkan baba sözü dinliyor.

Güvenlik soruşturması

Mehmet Şimşek yeniden Bakan olduğunda, Hafize Gaye Erkan’ın adını Erdoğan’a veriyor, Erdoğan önce “kim bu hanım” diyor ve daha ilk adımda kabul etmiyor. Ancak... Erkan’ı soruşturması için güvenlik birimlerine talimat veriyor. Gelen soruşturma sonucunda, Erdoğan’ın kankalarından bir ülkeyle Erkan’ın bağlantısı ortaya çıkıyor.

Katar’la... Erdoğan ne yapıyor?.. Katarlıları arıyor, onlardan Hafize Gaye Erkan için bilgi istiyor. Katar’dan gelen yanıt, Erdoğan’ı tatmin edecek türde: “Tavsiye ederiz”.

Erdoğan ikna oluyor, Erkan Hanım Merkez Bankası Başkanlığına atanıyor.” (Kısa Dalga)

Gündem