Kulis: Erdoğan, mitinglerden pek memnun değil

Kulis: Erdoğan, mitinglerden pek memnun değil
Yerel seçimlere hızla gittiğimiz günlerde her gün bir kentte miting yapan Erdoğan'ın miting havasından memnun olmadığı öne sürüldü ve "Tabanın coşkusunu yitirdiği, artık açıklanan vaatlerin, verilen sözlerin vatandaşa ulaşmadığı yorumları yapılıyor" denildi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, kulislerde konuşulanlara göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerden memnun olmadığını aktardı.

Nuray Babacan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde yapılan AKP mitinglerinde genel bir tepkisizlik ve bıkkınlık durumu var. Kalabalıkların coşkusunu yitirmiş hali, kimilerine göre seçim yorgunluğuna, kimilerine göre de ekonomik krize ve memnuniyetsizliğe bağlanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da mitinglerden pek memnun olmadığı aktarılan bilgiler arasında. Tabanın coşkusunu yitirdiği, artık açıklanan vaatlerin, verilen sözlerin vatandaşa ulaşmadığı yorumları yapılıyor. Bu tepkisizliğin sandığa nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Hep birlikte göreceğiz…"

"YRP yüzde 3’ün üstünde alırsa İmamoğlu'nun kazanma şansı var"

Babacan yazısında ayrıca İstanbul’da DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oyun, yarışın sonucunu belirleyeceğini de ifade etti ve "AKP’de yapılan ince hesaplara göre, eğer DEM yüzde 4’ün üzerinde, YRP yüzde 3’ün altında oy alırsa Kurum’un, tam tersi olursa İmamoğlu’nun kazanma şansı olacak" dedi. (Kısa Dalga)

Politika