Kulis: Erdoğan tepki gösterdi, Nebati kabine toplantısı sürerken tweet attı

Kulis: Erdoğan tepki gösterdi, Nebati kabine toplantısı sürerken tweet attı
Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar” sözlerinin gündeme geldiği ve Erdoğan'ın bu açıklamaya tepki gösterdiği belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin AKP’nin Kızılcaham kampındaki, “Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar” sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği ve Nebati'nin bunun üzerine Twitter'da açıklama yaptığı belirtildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulis haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dar gelirlilerle ilgili açıklaması dün gerçekleşen kabine toplantısında da hararetli tartışmalara neden oldu.

Nebati, saat 14.50’de başlayan toplantı sürerken 15.30’da, sosyal medya hesabından yeni bir değerlendirme yapmak zorunda kaldı ve ekonomi politikalarının esasının “yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeyi sağlamak, yüksek katma değerli üretimi teşvik ederek ürettikçe büyümek ve büyümenin getirilerini toplumun tüm kesimlerine yansıtmak” olduğunu savundu.

Erdoğan’ın, toplantıda, Nebati’ye, “iktidarın bugüne değin dar gelirliler ile ilgili çeşitli destek ve yatırımlar yaptığını, bu nedenle kendisinin açıklamasında bu yatırımların göz ardı edildiğini ve bu nedenle Nebati’nin sözlerine tepki gösterdiği” ileri sürüldü. Nebati’nin de açıklamayı “Erdoğan’ın tepkisi üzerine, kabine toplantısı devam ederken yapmak zorunda kaldığı” kaydedildi.

HABERİN TAMAMI

Politika