KULİS HABER/ AKP'nin Mart'taki büyük kongresi sonrası kabine revizyonu beklentisi

KULİS HABER/ AKP'nin Mart'taki büyük kongresi sonrası kabine revizyonu beklentisi
Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Mart’ta yapılacak AKP 7. Olağan Büyük Kongresi sonrasında kapsamlı bir kabine revizyonuna gideceği konuşuluyor. Berat Albayrak'ın dönüşünün de bu revizyonda gerçekleşebileceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların belirleneceği 24 Mart'ta yapılması planlanan 7. Olağan Büyük Kongre'de parti yönetiminde kapsamlı değişiklik yapması bekleniyor.

BBC News Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, 2018'den bu yana Berat Albayrak'ın istifası ve Cahit Turhan'ın Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınması dışında kabinede değişikliğe gitmeyen Erdoğan'ın, parti yönetimindeki yenilenmeye paralel olarak, kabinede de kapsamlı revizyon yapabileceği ifade ediliyor.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak da, Erdoğan'ın hafta başında kendisinden övgüyle söz ettiği açıklamaların ardından kabine ve parti yönetimi değişikliği senaryoları içinde konuşulmaya başlandı.

2019 yerel seçimlerinde başta İstanbul, Ankara olmak üzere birçok büyükşehri kaybeden AKP'de, uzun süredir güçlü bir değişim beklentisi olduğu biliniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden sonra, seçmenin "değişim mesajını aldıklarını ve gereğini yapacaklarını" açıklamıştı.

Gündem