Kulis haber: Bahçeli, Muharrem İnce'nin nabzını yokladı

Kulis haber: Bahçeli, Muharrem İnce'nin nabzını yokladı
Gazeteci Fatih Ergin, MHP lideri Bahçeli'nin 1 Haziran'da görüştüğü Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin Cumhur İttifakı'na katılması için nabzını yokladığını söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hazırladıkları Tarımsal Üretim Su ve Gıda Güvenliği Raporu'nu sunmak için siyasi partilerin liderlerinden randevu istemişti. Bu kapsamda pek çok liderle görüşen Muharrem İnce 1 Haziran'da ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin katıldığı bir programda görüşmenin içeriğine dair aldığı bir kulis bilgisini paylaştı. Fatih Ergin, Devlet Bahçeli'nin Muharrem İnce’yi Cumhur İttifakı’na çekme gayreti içerisine girdiğini söyledi.

Mevcut Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 1 oyun bile çok önemli olduğunu vurgulayan Fatih Ergin söz konusu iddiasıyla ilgili şunları dile getirdi:

"MHP kaynaklarından benim aldığım bilgiye göre sayın Devlet Bahçeli, Muharrem İnce’yi muhalefetin muhalefeti olarak kendilerine en yakın isim olarak görüyor. MHP Genel Merkezi’ndeki görüşmede de İnce’nin ve partisinin Cumhur İttifakı katılması noktasında nabız yoklaması yapmış. Bahçeli ile İnce görüşmesinin arka planı budur."

Politika