Kulis: HDP eş genel başkanlığı için kimlerin ismi geçiyor?

Kulis: HDP eş genel başkanlığı için kimlerin ismi geçiyor?
HDP'de Pervin Buldan ve Mithat Sancar sonrası eş genel başkanlık için İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ile Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın isminin konuşulduğu iddia edildi.

14 Mayıs seçimlerinde istediği sonuçları alamayan ve kongre sürecini başlatan HDP'de, seçim sonuçlarına ilişkin parti içi değerlendirme devam ediyor. Partide değişim eş genel başkanlarla sınırlı olmayacak.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, kongrede aday olmayacaklarını açıklamıştı.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, partide değişim sadece eş genel başkanlarla sınırlı olmayacak. Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) bulunan isimlerin büyük çoğunluğunun da değişmesi bekleniyor.

HDP hem kapatma davası ile muhatap hem de birçok isim için siyasi yasak talep ediliyor. Bu yüzden yeni kurullar belirlenirken "siyasi yasak" dikkat edilecek önemli konulardan birisi olacak.

HDP'de yeni eş genel başkanları için ise kulislerde Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ile Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın isminin öne çıktığı iddia edildi.

HDP Grup Başkanvekili olarak önceki dönemde görev yapan Beştaş hakkında siyasi yasak talep ediliyor ancak buna rağmen ismi eş genel başkanlık için yüksek sesle dillendiriliyor. (Kısa Dalga)

Politika